– Zwart klar for ny storfilm

Harald Zwart tar med seg den unge filmskaperen Anders Øvergaard når innspillingen "The Mortal Instruments" starter i høst.

Harald Zwart tar med seg den unge filmskaperen Anders Øvergaard når innspillingen "The Mortal Instruments" starter i høst. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Bokserien "The Mortal Instruments" skal bli film med Harald Zwart som regissør.

DEL

Flere amerikanske nettsteder melder i dag at filmatiseringen av den svært populære ungdomsbokserien  "The Mortal Instruments" skal regisseres av Harald Zwart.

Bokserien, skrevet av Cassandra Clare, er ikke oversatt til norsk, men et google-søk på norske nettsider røper at bokserien har mange lesere her til lands.

Handlingen i seriens første bok, “The Mortal Instruments: City of Bones”, er lagt til samtidens New York. Her følger vi en tilsynelatende vanlig tenåringsjente, Clary Fray, som oppdager at hun er etterkommer av "Skyggejegere", en hemmelig gruppe unge krigere/halv-engler som er i en evig kamp mot demoner.

Unge Clary blir introdusert for et annet New York, "Downworld", en verden fylt av demoner, vampyrer, varulver og andre dødelige skapninger.

Hovedpersonen skal i følge pressemeldingen spilles av Lily Collins, aktuell i storfilmen Mirror Mirror som har première 30. mars, hvor Collins spiller Snøhvit, mens Julia Roberts er den onde dronningen.

Opptakene til  "The Mortal Instruments" skal etter planen påbegynnes i Toronto i midten av august i år.

Filmens produsent, Robert Kulzer, omtaler valget av Zwart på denne måten: "Harald Zwart forstår virkelig  "The Mortal Instruments'" kjerne og visuelle uttrykk. Det var av avgjørende viktighet for oss."

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags