Fender vil ha Fjeld-gitaren

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

En av verdens største gitarprodusenter – legendariske Fender – vil selge Øivin Fjelds berømte G - sharp gitar i USA.

DEL

Dersom Fredrikstad-gitaristen inngår en avtale med Fender kan det bety et startsalg på tusenvis av gitarer årlig i USA. Men Fender er ikke alene om å jakte på gitarsensasjonen fra Østfold. To andre betydelige distributører i USA har tatt kontakt med Fjeld.
– Dette er stort, nå må jeg i tenkeboksen og finne ut hva jeg skal gjøre, sier Øivin Fjeld selv.

Gitarsensasjon

G - sharp gitaren som Øivin Fjeld har utviklet i sitt eget gitarverksted har blitt en sensasjon etter lanseringen for cirka ett år siden. Gitaren ble nylig testet i et av Englands største musikkblad - "Guitar Buyer" - med fire av fem mulige poeng. "Every studio should have one", skrev anmelderen som er over seg av begeistring. Bladet spanderer også førstesiden på G-sharp gitaren. Gitaren koster 220 pund i England.

Musikkmesse

Det var under den store musikkmessen i Frankfurt for noen uker siden at de store gitargigantene tok kontakt med Øivin Fjeld. Fjeld hadde stand på messen sammen med Trond Bråten og Bjørn "Krisa" Kristiansen fra Fredrikstad.
– Det var helt sprøtt. Gode gamle "Krisa"fra Kråkerøy dro riff på gitaren for noen av de mest kjente studiomusikerne og musikkprodusentene i verden. De ble så imponert at de tok kontakt, forteller Øivin Fjeld.
Blant dem som tok kontakt var Fenders produktsjef og bad om at Fender-toppene i Scottsdale USA måtte få et eksemplar tilsendt.
– Jeg sendte over en gitar som ble underlagt såkalte "test-gigs" i USA, det vil si at gitaren ble brukt ute på konsert. Tilbakemeldingen var storslagen og det som er klart er at Fender gjerne vil selge gitaren for meg i USA. Det ligger også i kortene at de gjerne kan tenke seg å overta hele konseptet. Med produksjon, markedsføring og alt, sier Fjeld.

Produksjonskapasitet

– Dette er jo en enestående sjanse, men jeg må ta et skritt av gangen, sier gitarmakeren fra Fredrikstad.
– For det første vil en Fender-distribusjon i USA bety en etterspørsel på tusenvis av gitarer. Foreløpig har vi ikke produksjonskapasitet til det. Dernest må jeg holde tungen rett i munnen fordi gitaren ikke er patentbeskyttet. For det tredje har to andre kjempestore amerikanske distributører tatt kontakt. Den ene er "Musicians Friend" som sender ut millioner av salgskataloger over hele verden. De kan nærmest garantere et salg på nærmere tusen gitarer før vi i det hele tatt er kommet i gang. Den siste distributøren som har meldt seg er "St. Louis Music" også en veldig stor distributør i USA, forteller Fjeld.

Fremtiden sikret

Han vet at hans fremtid som gitarmaker kan være sikret dersom han nå spiller strengene sine korrekt.
– Det første jeg skal gjøre er å avklare produksjonskapasiteten i Kina. Her må trolig flere produsenter inn, sier Fjeld. Og på vårt spørsmål om det ville vært mulig å skape et industrieventyr i Norge av dette?
– Ja, produksjonskompetansen finnes, men da må jeg øke prisen på gitaren betydelig.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags