Åpner med festivalparade

SirkusEtc, her ved Katja Frederiksen, skal innlede Månefestivalen med opptog gjennom byen i dag. De får musikalsk følge av Academicos da Alegria.

SirkusEtc, her ved Katja Frederiksen, skal innlede Månefestivalen med opptog gjennom byen i dag. De får musikalsk følge av Academicos da Alegria.

Av
Artikkelen er over 16 år gammel

I dag starter Månefestivalen på FMV. Men første landing er sentrum.

DEL

Med samba og gjøglerier tar Måneraketten av midt på dagen i dag. Opptoget, med SirkusEtc og sambagruppa med det velklingende navnet Academicos da Alegria i spissen, vil bølge gjennom byen fra Rådhusplassen til Fisketorvet for deretter å fortsette til festivalplassen på FMV.

Opptreden ved broa

– Vi er en gruppe på 10 sambamusikere som sammen med SirkusEtc skal stå for paraden som innleder hele MÅnefestivalen, forteller Anders Hansen fra «Elever av fest og glede» som bandnavnet lyder i norsk oversettelse.
– Vi vil stoppe ved Fisketorget ved den nye broa, og ha en opptreden der før vi går videre. Det vil bli sambamusikk som akkompagnement til diverse stunts av gjøglerne, lokker Hansen med.

....og så sirkuskurs!

Og for dem som måtte bli særlig inspirert av gjøgleriet og artisteriet, så opplyser SirkusEtc at de vil holde kurs i» alt mulig» under Månefestivalen. I egen sirkushall kan små og store velge mellom følgende meget varierte sirkusmoro:
Klovnekurs, Fysisk teater, Objektarbeid, Akrobatikk og begeistring, Diabolo, Siteswap-Juggling System, Fokus og disiplin, Nybegynnerjonglering med tre baller, Hattemanipulering, African Movement, Passing og Devil Sticks.
– Påmelding gjøres i SirkusEtc eget informasjonstelt, opplyser Mikael Stave.

Artikkeltags