Jeanette Heidenstrøm tilbake igjen - med Dracula

TILBAKE: Jeanette Heidenstrøm er tilbake etter noen år med mammaperm.

TILBAKE: Jeanette Heidenstrøm er tilbake etter noen år med mammaperm. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Hun har vært litt ute av rampelyset i noen år. Men nå gjør Jeanette Heidenstrøm (41) comeback. Og det sammen med ingen ringere enn Dracula!

DEL

Fredrikstad-jenta med fyrverkeristemmen preget den lokale og nasjonale scene i mange år. Hun var en del av Tuesday Girls, hun sang FFKs cupfinalelåt i 2006 og hun var meget aktiv i lokale oppsettninger. Men så tok hun mammaperm i 2010. Nå er barna hennes i skolealder og fredag står Jeanette Heidenstrøm atter igjen på scenen. Nå på Brygga Kultursal i Halden. Her har hun en sentral rolle i Trond Holters rockeshow- «Dracula swing of Death». En rockeopera basert på Dracula-fortellingen.

Dracula-bandet: Fra venstre: Per Morten Bergseth (trommer), Trond Holter (gitar/vokal), Jeanette Heidenstrøm (sang), Erling Henanger (piano/keyboard) og Bernt Jansen (bass).

Dracula-bandet: Fra venstre: Per Morten Bergseth (trommer), Trond Holter (gitar/vokal), Jeanette Heidenstrøm (sang), Erling Henanger (piano/keyboard) og Bernt Jansen (bass). Foto:

Tok mammaperm

– Jeg var jo involvert i denne oppsetningen da jeg skulle bli mamma i 2009. Derfor tok Lena Fløitmoen Børresen min plass i ensemblet. Jørn Lande ble også med. De dro på turnè og jeg dro hjem til stellebordet, smiler Jeanette.

– Men nå er jeg med igjen og jeg gleder meg stort til å spille rollen som Minna i dette rockeshowet som Trond Holter allerede har gjort til et veletablert stykke.

Etter at MGP- suksessen med Wig Wam hadde ebbet ut i 2008/2009 fikk gitarist Trond «Teeny» Holter fart på produksjonen av et rockeshow han hadde gått svanger med en stund. Nemlig å lage en rockversjon av Abraham Stokers udødelige Dracula-fortelling.

– Den lanserte vi med Jeanette på laget, forteller han. – Men etter en fire-fem konserter måtte hun gi seg fikk vi inn nye krefter. Blant annet Jørn Lande. Det ble en stor suksess med plate som har solgt i omkring 10.000 eksemplarer internasjonalt, med masse turnering og aktivitet. Musikken kan karakteriseres som melodisk tungrock. Vi supplerer med kor og visuelle effekter. Nå kommer plate nummer to fra prosjektet og det er veldig hyggelig å ha Jeanette med igjen, sier Trond Holter.

Splitter ny låt

Han har skrevet en ny låt som passer utmerket til Jeanettes stemme. Den heter «Shadows of love» og kommer på skiva som trolig vil bli lansert rett før påske neste år.

Frontier Records står bak utgivelsen og de har en stor fanbase utenfor Norge med musikkstilen til Trond Holter og Dracula-bandet.

– Vi håper selvsagt å kunne selge like bra som vi gjorde med første utgaven. Bare det å selge gammeldagse cd`er er en bragd i seg selv, sier Holter.

Han har ofte besøkt Romania i forbindelse med hjelpeprosjektet Hand2Hand og der kom interessen for Transylvannia og grøsserfiguren Dracula i Bram Stokers bok.

Dracula-bandet

Med seg på scenen i Halden fredag har Jeanette og Trond, Erling Henanger fra Fredrikstad på keyboard, Bernt Jansen (ex Wig Wam) fra Sarpsborg på bass, Nils Kvale Rue på vokal og Per Morten Bergseth på trommer.

– Folk bør ikke være redd for denne forestillingen selvom vi snakker Dracula, smiler Jeanette Heidenstrøm. – Dette er melodiøs tungrock på sitt beste. Etter Halden blir det konserter i Haugesund, Stavanger og Arendal. De tenker stadig på å besøke Fredrikstad, men det kommer vi tilbake til, sier Jeanette.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken