– Jeg liker ikke å spille den lille søte jenta

– Det var selvsagt en utfordring å spille ondskapsfull, jeg brukte lang tid på å utforske akkurat hvordan den rollen skulle være. I tillegg blir jeg kjempenervøs før hver forestilling, så jeg er ekstra fornøyd for at det gikk så bra i dag, sier  Mina Fuglesteg Dale (15).

– Det var selvsagt en utfordring å spille ondskapsfull, jeg brukte lang tid på å utforske akkurat hvordan den rollen skulle være. I tillegg blir jeg kjempenervøs før hver forestilling, så jeg er ekstra fornøyd for at det gikk så bra i dag, sier Mina Fuglesteg Dale (15).

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Mina Fuglesteg Dale (15) spiller gladelig den onde "Ursula" i Vindelekas nye oppsetning "Den lille havfruen jr.": – Jeg elsker de ekstreme rollene.

DEL

Torsdag kveld inntok publikum Speilet for å overvære premièren på Vindeleka Barne- og Ungdomsteaters ferske oppsetning av H.C Andersens "Den lille havfruen".

I "Den lille havfruen jr." blir publikum tatt med under havets overflate og møter havfruen Ariel, som lengter etter et liv på land. Til sin fars, sine søstres og sine venners store misnøye bytter Ariel bort den vakre stemmen sin mot et par ben, så hun kan søke kjærlighet blant menneskene. Men, skurken Ursula skal ikke la dette gå lett for seg ...

Trygge på seg selv

Det var aktørene i spillegruppa "Hummer" som skulle først ut i ilden. Blant dem var Silje Gillerstedt Mogen (16), i rollen som selveste Ariel. Hun har vært med i Vindeleka i fem år.

– Det er veldig gøy å få vist seg frem, og bli tryggere og tryggere på deg selv på scenen. Å spille teater øker selvtilliten min, sier hovedrolleinnehaver Silje Gillerstedt Mogen (16).

Og legger til:

– Det har vært spennende å ha hovedrollen, det er mye arbeid og ikke minst mange kostymeskift, smiler "Ariel".

- Tross stresset har premièren likevel blitt utrolig bra, vi er veldig stolte, fortsetter Silje.

Hun er også glad for sceneerfaringene hun får gjennom teateret.

– Å stå på scenen og by på seg selv er en skikkelig selvtillits-boost!

– Det er veldig gøy å få vist seg frem, og bli tryggere og tryggere på deg selv på scenen. Å spille teater øker selvtilliten min, sier hovedrolleinnehaver "Ariel" -  Silje Gillerstedt Mogen (16).

– Det er veldig gøy å få vist seg frem, og bli tryggere og tryggere på deg selv på scenen. Å spille teater øker selvtilliten min, sier hovedrolleinnehaver "Ariel" - Silje Gillerstedt Mogen (16). Foto:

Om å spille slem

En annen i teateret som fikk bryne seg på en stor og viktig rolle var Mina Fuglesteg Dale (15). Hun spilte den beryktede sjøheksa Ursula.

Man skulle trodd at det ville være en nedtur å bli valgt til å spille "den slemme". Tvert imot, mener Mina.

– Jeg liker ikke å spille den lille søte jenta, jeg elsker de ekstreme rollene. Enten om det et en sinnssykt klumsete rolle, en sær rolle eller en ond karakter som Ursula, sier hun.

– Er det ikke krevende å spille slem og ond?

– Det var selvsagt en utfordring, jeg brukte lang tid på å utforske akkurat hvordan den rollen skulle være. I tillegg blir jeg kjempenervøs før hver forestilling, så jeg er ekstra fornøyd for at det gikk så bra i dag, fortsetter Mina.

De store hjelper de små

De siste årene har de eldste skuespillerne i teateret stått bak all dans til oppsetningene. Samme opplegg gjaldt i år, og blant andre har Henriette Humlekjær (16) vært koreograf.

Se hvem som var på Den Lille Havfruen. Med Vindeleka barne- og ungdomsteater

Se hvem som var på Den Lille Havfruen. Med Vindeleka barne- og ungdomsteater Foto:

Se hvem som var på Den Lille Havfruen. Med Vindeleka barne- og ungdomsteater

Se hvem som var på Den Lille Havfruen. Med Vindeleka barne- og ungdomsteater Foto:

– Det har vært utrolig gøy å få være med å lage koreografien til "Den lille havfruen". Vi har vært fire gode venner som har samarbeidet om dansenumrene, og selv om det kreves ekstra tid, er det kjempespennende å bidra med koreografi til forestillingen, sier Henriette som spilte havfrueprinsessen Aquata.

Artikkeltags