9. klassingene fråtset på St. Croix

FERSK DJ: Leon Jensen fikk teste hvordan der er å være dj under kulturkonfirmasjonen på St. Croix.Foto: Ylva Solheim

FERSK DJ: Leon Jensen fikk teste hvordan der er å være dj under kulturkonfirmasjonen på St. Croix.Foto: Ylva Solheim

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Elevene fikk konsert og workshops. Kulturkonfirmasjon er en suksess for andre gang, og avsluttes torsdag. Da har 900 9. klasseelever vært innom.

DEL

Tilbudet er unikt i Norge, og var i fjor pilotprosjekt. Da satte kulturutvalget av penger til tiltaket, og det er gjennom et bredt nasjonalt samarbeid med Norsk kulturskoleråd, Den kulturelle skolesekken, Ungdommens kulturmønstring og Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringa som det er gjennomført.

De som rettleder er alle profesjonelle utøvere og kunstnere. Vi har latt elevene selv ta frem telefonen og billedlegge bitte lite grann av det som skjedde.

For de hadde nemlig 15 muligheter: Sceneskrekkurs, animasjon, arrangørkurs, bandspilling, linosnitt, video, streetdance, skateboard, DJ, rap, redesign, performance, forfatterskap, tilt og film.

– Vi gir dem konsert med og for unge, de får se på utstilling og får informasjon om kulturtilbudet som finnes. Og vi lar dem teste ut et av temaene i 90 minutter, forklarer Åshild B. van Nuys, kulturutvikler og koordinator for Den kulturelle skolesekken i kommunen.

På St. Croix er det Gunnar Reinsborg som er prosjektleder.

Artikkeltags