Unge arrangører overtar UKM

Charlotte Faller (20), Live Aamodt (17), Karina Bråten (19), Lise Marie Leister (18) og Felix Falck-Næss (19) arrangerer UKM 2019.

Charlotte Faller (20), Live Aamodt (17), Karina Bråten (19), Lise Marie Leister (18) og Felix Falck-Næss (19) arrangerer UKM 2019. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

2. februar går startskuddet for UKM 2019. For første gang er det ungdommen selv som arrangerer, og melder du deg på UKM kan du vinne platekontrakt med Universal Music og spilletid på Idyllfestivalen.

DEL

Lise Marie Leister (18), Karina Bråten (19), Felix Falck-Næss (19), Charlotte Faller (20) og Live Aamodt (17) er alle håndplukkede arrangører, og det er disse som skal sørge for at UKM 2019 blir tidenes største og beste.

Tirsdag ettermiddag var det nytt møte der de blant annet skulle gå gjennom promotering og design av gensere.

ALLE kan melde seg på

Fristen for å melde seg på UKM er 16. januar.

– ALLE mellom 13-20 år kan melde seg på. Samme om du driver med med popkornpopping eller dans, sier Falck-Næss og refererer til en tidligere deltager.

– Det å være med på UKM er utrolig gøy. Man møter ungdommer med samme interesser og det er utrolig lærerikt, sier Bråten.

– Her er det trygt og godt, skyter Faller inn.

Jypling kårer tre vinnere

Alle som melder seg på UKM vil bli vurdert for en «gullbillett» av det lokale fagpanalet, som kan sende deg direkte videre til Jypling-finalen (man kan også melde seg på Jypling direkte innen 16. mars) .

Jypling er et samarbeid mellom UKM Østfold, Idyllfestivalen, Universal Music og SpareBank 1 Østfold Akershus. Disse skal kåre tre vinnere. Førstepremien er singelkontrakt med Universal Music og spilletid på Idyllfestivalen 2019, andrepremien er spilletid på Idyllfestivalen og tredjepremien er en utviklingspris. Sistnevnte pris er ny i år og gir deg studiotid verdt 50.000 kroner.

– Kravet for å melde seg på er at man må fremføre eller sende inn en låt som ikke har vært utgitt tidligere, sier kulturkonsulent Per- Øivind Johannessen.

Mosse-artisen Rubiks vant Jyplingfinalen 2018 og fikk singelinspilling med Universal Music, samt opptreden på Jypling-scenen under Idyllfestivalen.

Mosse-artisen Rubiks vant Jyplingfinalen 2018 og fikk singelinspilling med Universal Music, samt opptreden på Jypling-scenen under Idyllfestivalen. Foto:

Utvides til to steder

I år skal UKM arrangeres på to steder: St. Croix og Fredrikstad Bibliotek. Det vil også skje ting i Domkrikeparken.

– På biblioteket vil det være utstilling og det blir forestilling i aulaen, sier Faller.

Dagen blir også utvidet, og kommer til å starte tidlig på dagen. De siste to ukene har UKM vært på en liten promoturné rundt om på skoler i Fredrikstad.

– Nå har vi spilt 18 konsert på to uker, sier Faller.

Artikkeltags