Gå til sidens hovedinnhold

Julie Bergan: – Jeg gleder meg til å komme til Fredrikstad

Artikkelen er over 4 år gammel

Fredag den 13.: Først slapp Julie Bergan sin nye singel «Blackout», så kom nyheten om at hun skal spille på en gratiskonsert i Lykkebergparken.

– Jeg har aldri spilt i Fredrikstad før, men nå kommer jeg. Og jeg gleder meg masse, sier Bergan til Fredriksstad Blad.

Julie Bergan er en av de heteste artistene i Norge for tiden. Den spellemannsnominerte artisten, som har toppet listene både i Norge og Sverige med «Arigato», er totalt streamet mer enn 80 millioner ganger.

22. april er hun klar for Ufestival i Fredrikstad.

Ungdommen samles i Fredrikstad

Fra 18. til 22. april forventes nemlig tusenvis av ungdom til Blå Grotte og Lykkebergparken etter skoletid. I fjor var festivalen i Sarpsborg. I år er den flyttet videre til bursdagsbarnet Fredrikstad (450 år). Ufestival er et arrangement som er spesielt rettet mot ungdom i aldersgruppen 13–20 år.

Også Fylkesmønstringen for UKM (Ungdommens kulturmønstring) vil bli arrangert disse dagene. Selv har Bergan deltatt to ganger på UMK. Den ene gangen kom Skien-jenta til landsmønstringen.

– Det er mange artister som har startet sin karrière med UMK. Mønstringen er et flott tiltak hvor man får prøvd seg på scenen foran et publikum, sier Bergan.

Hør Julie Bergans ferske singel her – saken fortsetter under videoen:

Ny singel

– Hvorfor en så dyster tittel som «Blackout»?

– For meg så handler «Blackout» om å ville glemme noe, eller noen – som en kjip opplevelse. Det handler ikke om totalt blackout, mer om å ta en pause fra noe eller noen. Fjerne alt som påvirker deg på en dårlig måte. I mørket kan man ikke se noe, og da kjennes det som om man får en pause fra omverden i et lite øyeblikk, sier Bergan.
 

Les også: Her er de lokale som reiser til UKM

Glemmy Awards og UKM

Arrangørene av årets Ufestival lover blant annet konserter, workshops, utstillinger, prisutdelinger, street-art, skating, LAN, klubb og dans.

Saken fortsetter under kalenderen.

 Fylkesmønstringen for UKM (Ungdommens kulturmønstring) skal også avvikles under festivalen sammen med arrangementer som: «Glemmy Awards», «Østfoldungdommens kritikerpris» og «De nominerte Er».

– Det blir fem dager der vi får se mange av fylkets egne unge talenter. I tillegg får ungdom delta på konserter og arrangement av profesjonelle artister, forteller leder for Ung kultur i Østfold kulturutvikling, Espen Holtan.

Ufestival og UKM

  • Ufestival arrangeres av Østfold kulturutvikling i samarbeid med Fredrikstad kommune. Festivalen er en del av 450-års jubileet, der grunnpilarene i Ufestival 2016 er UKM fylkesmønstring, Glemmy Awards og Østfoldungdommens kritikerpris.
  • UKM (Ungdommens Kulturmønstring) er et nettverk av små lokale festivaler hvor ungdom kan delta med alle slags kulturuttrykk. Hver kommune sender kvalifiserte ungdommer videre til en fylkesmønstring som representanter for sin kommune. Hvert fylke sender i neste omgang ca. 30 deltakere til den nasjonale UKM-festivalen.

 

Flere kjente artister

Ifølge Holtan vil flere kjente artister bli sluppet frem mot festivalen.

– Alt er gratis. Vi håper at ved å samle flere typer arrangement og aktiviteter under samme festival-

overbygning, blir det enda mer attraktivt for ungdom, fortsetter han.

Ufestivalen er et av hovedarrangementene i jubileumsåret.

– Vi i Kulturetaten gleder oss til å gjennomføre dette flotte arrangement med og for ungdommen, sier festivalens koordinator Edel Pavlic i kommunens kulturetat.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.