Ingen pallplass for korpsene under NM i Janitsjar

Øvelse: Bildet er tatt under øvelsen til Borge Musikkorps dagene før NM.                                     FOTO: MATHILDE HALSTENSEN

Øvelse: Bildet er tatt under øvelsen til Borge Musikkorps dagene før NM. FOTO: MATHILDE HALSTENSEN

Artikkelen er over 3 år gammel

Det ble ikke pallplassering på Lisleby musikkorps og Borge musikkorps under NM i janitsjar i helgen, men nivået var skyhøyt og konkurransen tøff.

DEL

«Årets vakreste eventyr» for alle korpsentusiaster er over for denne gang, og lørdag kveld kom resultatene fra årets NM i janitsjar i Trondheim. Det var kanskje ikke det utfallet Lisleby musikkorps og Borge musikkorps hadde håpet på, men nivået skal ha vært ekstremt høyt i år.

De har på ingen måte gitt opp, og kommer sterkere tilbake neste år. Etterfest ble det uansett, og den sosiale delen av å være i Trondheim ble ikke stoppet.

Siste plass

Korpsene spilte på fredag, og fikk vite resultatene på lørdag. Lisleby musikkorps endte på siste plass med 82 poeng i sin divisjon (2. divisjon). I denne divisjonen var det totalt 16 korps med. Sent lørdag kveld kom korpskamerat fra Borge musikkorps med oppmuntrende kommentarer på Facebook.

– Jeg sender trøstende tanker til Lisleby. Dette unner jeg dere ikke i det hele tatt. Håper dere kommer tilbake neste år enda sterkere, skriver Cato Angeland som spiller i Borge musikkorps.

Berger plassen

Borge musikkorps gjorde det helt greit, med en 10. plass og 88.5 poeng i deres divisjon. Det må nevnes at flere av korpsene banker på døren til elitedivisjonen, og nivået er høyt. Det å holde en stabil plassering, er på ingen måte nederlag.

– 10. plass etter bra spill sier noe om nivået i divisjonen. Vi berget plassen i nest øverste divisjon, og er veldig glad for det. Det blir bare tøffere og tøffere å beholde plassen i sin divisjon, sier Angeland og er på ingen måte skuffet over korpset.

De fikk fine tilbakemeldinger av Torstein Aagaard-Nilsen etter fremføringen av hans verk «Dirty Dancing».

Ned fra elite

Greåker musikkorps, som rykket opp til elitedivisjonen i 2015, endte på jumboplass den ti korps store elitedivisjonen. Med 87,33 poeng rykker de altså ned til førstedivisjon.

– Det gikk ikke helt veien i år, men vi er veldig fornøyd med gjennomføringen, sier Heidi Skau Hansen, leder i Greåker Musikkorps til Sarpsborg Arbeiderblad.

Det var kun et tredjedels poeng som skilte tiende- og niendeplass i elitedivisjonen, men det var byrival Sarpsborg Jantisjarkorps som tok den siste sikre plassen i elitedivisjonen. Åttende plass med 89 poeng.

Musikkforeningen Viken, fikk 87 poeng i fjerde divisjon. Dermed endte de på en syvendeplass i den seksten korps store divisjonen og er sikret plass samme sted neste år.

Artikkeltags