Darling West kommer også på Månen

MÅNEN GÅR NED I WEST: Darling West - bandet som består av Tor Egil Kreken, Mari Kreken og Kjetil Steensnæs  - kommer til Månen på årets siste festivaldag.

MÅNEN GÅR NED I WEST: Darling West - bandet som består av Tor Egil Kreken, Mari Kreken og Kjetil Steensnæs - kommer til Månen på årets siste festivaldag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi topper søndagen med et av de mest kritikerroste norske americana-band, sier Torill Frydenlund som nå har booket Darling West til Månefestivalen.

DEL

Månefestival-bookingen for  søndag 29. juli nærmer seg,  ifølge arrangøren,  komplett. På plakaten står The Waterboys, Lars Vaular, Bel Canto og The Secret Sound of Dreamwalkers og Darling West.

Les også: Lars Vaular spiller på Månen

Startet som en sang

I starten var Darling West bare en låt. En tekst og en melodi laget av ekteparet Tor Egil og Mari Kreken, som senere også ble navnet på gruppen de startet sammen med Kjetil Steensnæs. I dag har Darling West utviklet seg til å bli et av Norges ledende country- og americanaband.

I 2016 vant de Spellemann for albumet «Vinyl and a Heartache». Og 2017 brakte Darling West på kryss og tvers av landets konsertscener. I august åpnet de Øyafestivalen på hovedscenen i Tøyenparken.

  • Her kan du høre «Vinyl and a Heartache» – saken fortsetter under videoen:

Ute med nytt album

Allerede for et år siden passerte Darling West over en million strømminger i USA, og i fjor spilte de både på bransjefestivalen South By Southwest i Texas og The Americana Music Festival & Conference, den største i sitt slag, i countrybyen Nashville.

Darling West sitt nye album «While I Was Asleep» ble sluppet på Jansen Records februar i år. Albumet følger opp forgjengerne  «Vinyl and a Heartache» (2016) og «Winter Passing» (2014).

I  anledning sitt nye album legger Darling West nå ut på ny turné i Norge.

Artikkeltags