Gå til sidens hovedinnhold

Kaptein Sabeltann kommer til Fredrikstad

Artikkelen er over 3 år gammel

Hiv o' hoi alle landkrabber! Kongen på Havet kommer til Fredrikstad sammen med Pysa og Benjamin.

Splitte mine bramseil, nå lukter vi gull! Denne sesongen drar selveste Kaptein Sabeltann kun én gang utenfor Dyreparken i Kristiansand – og det er til plankebyen.

– Det er snart 30 år siden skikkelsen ble skapt av Christianslund-mannen Terje Formoe, men dette er aller første gang selveste Kaptein Sabeltann kommer til byen, sier en storfornøyd Dag Solheim som sammen med Torvbyen, byjubileet og FFK har hentet inn barnas store helt.

Drømte om å være FFK-spiller

Kongen på Havet er kjent for å kunne lukte gull. Om det er derfor han kommer til Fredrikstad stadion, vites ikke. Men alle Sabeltann-fans må i alle fall holde av søndag 17. september.

Under kampen mellom FFK og Start blir det nemlig pauseunderholdning helt utenom det vanlige. For nå er det ikke bare fotballspillerne fra Kristiansand som kommer til plankebyen. Det er også Kyrre Haugen Sydness som har spilt Kaptein Sabeltann siden 2010. Han har med seg Pysa (la oss håpe han ikke lengter altfor mye hjem til mamma Malena Pirat) og Benjamin (som forhåpentligvis klarer å unngå Kaptein Sabeltanns vrede fordi han alltid ler på feil steder).

Det litt spesielle er at Formoe bor i Kristiansand og er ivrig FFK-supporter.

– Som guttunge hadde jeg selv en drøm om å spille på stadion. Det ble det aldri noe av, sier Terje Formoe.

– Da føles det sikkert godt å se at hans alter ego Kaptein Sabeltann erobrer stadion i noen minutter med tusenvis av Fredrikstad-folk og kristiansandere på tribunen, legger Solheim til.

 

300 gratisbilletter

FFK og fotballen i Fredrikstad feirer sin plass i byens historie når FFK-Start møtes på Stadion på Frederikfestens siste dag.

– Pauseinnslaget kommer til å bli et kjempeløft for både kampen og arrangementet, resultatet kan vi imidlertid ikke gjøre noe med, sier Solheim.

– Å få se Kaptein Sabeltann her i Fredrikstad må være en stor opplevelse for barna. Tenk at han, deres store helt, virkelig kommer hit til stadion, sier Monique Blystad – markedskoordinator i Torvbyen.

– Ja, snittalderen kommer til å gå kraftig ned på den kampen, ler Solheim

– Det finnes barn som ikke har sett Kaptein Sabeltann i Dyreparken, her får alle muligheten. Vi i Torvbyen skal dele ut 300 gratisbilletter, så det er bare å følge med på våre hjemmesider og Facebook-side, sier senterleder i Torvbyen Mads Pedersen.

Ti barn får møte Sabeltann

Solheim regner med at Sabeltann, Pysa og Benjamin kommer til å være på fotballmatta i drøyt ti minutter.

– De kommer til å fremføre de mest kjente sangene fra Formoes sjørøverunivers, sier Solheim.

– Etterpå lar vi ti barn få møte Sabeltann, sier Blystad og Pedersen.

Torvbyen vil også ha egen konkurranse for «meet and greet» med Kongen på Havet.

PS! FFK har allerede invitert alle barna i samarbeidsklubbene til gratiskamp den 17. september.

Kommentarer til denne saken