Gå til sidens hovedinnhold

Tyvenes prins med ny og humoristisk vri

Vindeleka setter opp «Robin Hood»

Artikkelen er over 5 år gammel

Vindeleka barne-og ungdomsteater hadde i går premiere på forestillingen «Robin Hood». En helskrudd versjon, som får både barn og voksne til å trimme lattermusklene.

Dette er en morsom og fargerik historie, med en god moral som blir presentert av en herlig gjeng barn-og unge, som strutter av entusiasme og teaterglede. Midt i blinken for de fleste barnefamilier.

Kongen kupper showet

Det hele starter naturligvis i Sherwoodskogen. Lady Marian spilt av Aurora Fjeldly Brevik (15), kommer løpende om hjelp til Robin Hood, spilt avHerman Sundet Ruud (17). Hun er på flukt fra sheriffen av Nottingham, spilt av Andreas Jensen (17), som hennes far har lovet henne bort til som brud.

Sheriffen kommer etter, finner Lady Marian, og røver henne med tilbake til kongens slott, der bryllupet skal finne sted.

Derfra starter den spennende og ikke minst humoristiske historien om Robin Hood og hans medhjelperes kamp for å stoppe giftemålet og å befri Lady Marian fra sheriffen.

Hovedrolleinnehaverne Aurora Fjeldly Brevik (15) og Herman Sundet Ruud (17), leverer en stødig forestilling. De er trygge i sine ulike karakterer, og behersker både replikker og sang. Men de kommer litt i skyggen av den superbarnslige Kong Johan, spilt av Henrik Aasgaard Sortland (16).

Han stjeler mye av oppmerksomheten i Robin Hood-oppsetningen til regissør Knut-Erik Rønne. Og har man sett Rønne, som selv er aktiv skuespiller, opptre, kan man lett kjenne igjen hans trekk i den morsomme karakteren Kong Johan. Kongen av England som prøver å styre et land, men som må ha hjelp av sin mor og «ternefrø» til absolutt alt.

Det hele ender i et oppgjør på en karnavalfest på slottet der kampen om Lady Marian utspiller seg mellom den fredløse Robin Hood og sheriffen av Nottingham. Hvem får gifte seg med Marian, er det stor spørsmålet.

Like moro hvert år

Vindeleka barne-og ungdomsteater er et foreldredrevet teater. Hvert år setter foreldrene opp en stor høstforestilling.

– Vi valgte Robin Hood fordi ingen andre hadde gjort noe med den historien på en stund. Og det har vært helt fantastisk. Vi er en super gjeng, og hvert år etter siste forestilling står jeg med tårer i øyekroken, sier styreleder Tone Johansen.

Forestillingen

Vindeleka barne - og ungdomsteater setter opp «Robin Hood», 15. oktober til 1. november på Speilet.

I hovedrollene finner vi: Aurora Fjeldly Brevik som «Jomfru Marion» og Herman Sundet Ruud som «Robin Hood.

Regissør er Knut-Erik Rønne

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.