Det er Martine Bakken Lundberg (25), Christian L. Stahr og Silje Waters (26) som har gått sammen om produksjonsselskapet Teater4Real.

– Vi har danset i utakt sammen i mange år, Silje og jeg, ler Martine om venninnen hun i mange år har delt scene med her i byen.

Nå er de også blitt kollegaer i produksjonsselskapet Teater4Real. Med seg har de komponist Christian Stahr.

Naturlig startsted

Tanken om å få til noe sammen har de hatt i noen år, men det har lenge vært på planleggingsstadiet. Nå er Silje og Martine flyttet hjem igjen etter fullførte utenlandsstudier, og Christian L. Stahr, opprinnelig sarping, pendler fra New York.

– For oss er det naturlig å starte her, forteller Silje Waters og legger til:

– Jeg fikk et kulturstipend fra Fredrikstad kommune i 2014 for å skrive dette stykket, så for meg føles det passende å gi tilbake ved å spille her.

Forestilling i høst

Stykket hun snakker om heter «4 Real» og blir trioens første.

– Musikalen handler om generasjon perfekt og vi håper folk vil se verdien i det vi gjør. Det er ikke bare underholdning, men tankevekkende for alle som har et forhold til sosiale medier, sier Martine.

De håper å ikke bare henvende seg til voksne.

– Det er en viktig oppgave å få ungdommer inn i teateret, hvor man kan formidle som ingen andre. For oss er det viktig med ekte teater – som dette er, sier Silje.

¤4 Real spilles på City Scene fra 24. september, men håpet er å ta det fullstendig egenproduserte showet videre.

– Vi brenner for musikkteater og ønsker å utfordre sjangeren ytterligere med nyskrevet materiale. På denne måten kan vi forhåpentligvis også utfordre publikum og komme med er nytt kulturtilbud både her i byen og andre steder.

Har hatt ideen lenge

Ideen til å drive med musikkteater har vært der fra starten, ettersom de har utdanning og erfaring på det området.

– Vi håper å gjøre publikum nysgjerrige. Vi har allerede opplevd stor interesse fra både publikum og bransjen, og det er selvfølgelig stor stas når vi våger å satse og drømme stort, avslutter Martine.

P.S. Silje Waters er tilknyttet Fredriksstad Blad som frilanser.