Nå synger de som aldri før

Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Fredrikstadunganene er godt i gang med deres største musikaloppsetning noensinne. «Oliver Twist» har premiere på Båthusteatret 30. januar.

DEL

Årsaken til at vi valgte nettopp «Oliver Twist» er fordi stykket inneholder veldig mye sang. Det var det ungene hadde etterspurt, mere synging. Og det passer dem egentlig perfekt. De er flinke til å stå sammen om store numre, og flinke er de også til å synge, sier leder Sara Hadjian.

Boltrer seg på stort gulv

Forestillingen har premiere på Båthusteatret 30. januar, og spilles hver helg frem til lørdag 20. februar. I tillegg setter teatergruppen opp dagforestillinger på onsdager og torsdager for skole – og barnehagebarn.

«Oliver Twist» er en klassiker skrevet av Charles Dickens. Og den originale teaterversjonen som Fredrikstadungane setter opp, er skrevet av Lionel Bart, og hadde premiere på West End i London i 1960.

Dette er den største musikalen Fredrikstadungane har gjort. Og hva er vel da bedre enn å øve den inn i splitter nye lokaler i Black Box på Puls skolen i Gamlebyen.

Godt miljø: Fredrikstadungane koser seg sammen på øvelser. Å ha et godt miljø innad i gruppa er noe lederne vektlegger.

Godt miljø: Fredrikstadungane koser seg sammen på øvelser. Å ha et godt miljø innad i gruppa er noe lederne vektlegger. Foto:

– Her er det så koselig. Gamlebyen er trygt og flott. Og vi har stor gulvplass til å boltre oss på. Dessuten er stedet veldig sentralt, sier Hadjian.

Fredrikstadungane har holdt til i Båthusteatret i alle år. Men har lenge vært på jakt etter et øvingslokale som er bygd for teater.

– Vi blir her frem til jul, så flytter vi inn på Båthusteatret igjen til vi er ferdig med forestillingene dere, og så håper vi på å få til en permanent løsning her med Puls skolen, legger Hadjian til.

Mangler kjendisrollen

Sara Hadjian driver teateret sammen med Tina Marie Johansen. Begge kan de skryte av at teaterinteressen stiger hvert år, og at de gjør det økonomisk bra.

Til vinterens store oppsetning ligger de også godt an. I hovedrollene finner vi Celine Louise Setterberg Karlsen (13) som spiller «Dodger», Marte Røgeberg Engh spiller «Nancy», mens rollen som «Oliver» spilles av Hedvig Karlsen (10).

Celine Louise Setterberg Karlsen (13) Spiller Dodger, Hedvig Karlsen (10) spiller Oliver og Marte Røgeberg Engh spiller Nancy.

Celine Louise Setterberg Karlsen (13) Spiller Dodger, Hedvig Karlsen (10) spiller Oliver og Marte Røgeberg Engh spiller Nancy. Foto:

– Jeg har sett filmen og synes den egentlig er litt trist, sier Karlsen som har drevet med teater i tre år.

Hun er godt kjent med å inneha ulike rollet, og mener «Oliver» byr på utfordringer.

– Det er en litt vanskelig rolle. Det er mye nytt å lære, men jeg synes det er artig å prøve noe nytt.

Hvert år leier Fredrikstadungane inn en voksen skuespiller utenfra teatergruppen. Flere ganger har det vært lokale kjendiser, i fjor var det en pappa som aldri hadde spilt i teater før, mens i år er ennå ikke valget tatt.

– Det er snakk om rollen som «Fagin», han som lærer Oliver til å stjele. Vi har ikke bestemt oss ennå, vi har noen navn på blokka, så det eneste vi kan si nå er at det er en mann, fastslår Sara Hadjian.

fredrikstadungane

Teatergruppen drives av Tina Marie Johansen (bakgrunn fra Fredrikstad barne - og ungdomsteater) og Sara Hadjian (bakgrunn fra Vindeleka).

Fredrikstadungane ble etablert i 2007, og har holdt til i Båthusteateret fram til nå. Nå har de flyttet inn i øvningslokalene i Black box på Puls skolen i gamlebyen.

Deres formål er å tilby teaterplass til barn, ungdom og voksne. Å drive godt og tilby et trygt fritidsmiljø. Teatergruppen har miljø som sitt viktigste punkt.

Antall medlemmer: Hovedgruppe (6-22 år) 56 aktive. Voksengruppe (ingen aldersgrense, eldste er 60 år, yngste er 6 år) 24 aktive. Aspirantkurs (for de som er på venteliste) cirka 70.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.