Gå til sidens hovedinnhold

– Mange får valget mellom å konvertere til islam eller å bli drept

Artikkelen er over 5 år gammel

I disse dager arrangeres det 12 fakkeltog rundt i Norge for trosfrihet og forfulgte kristne. I nedre-Glomma området ble fakkeltoget holdt i Sarpsborg.

– Denne dagen står vi sammen om å vise solidaritet med kristne som undertrykkes eller forfølges, sa Siv Joensen, korpsleder i Frelsesarmeen, da hun holdt appell på Sarpsborg torg.

Under parolen "På flukt for sin tro" ble det fokusert på den dypt alvorlige situasjonen i Midtøsten. Borgerkrigen i Syria, og IS sine herjinger både i Syria og Irak, har ført til den største flyktningkatastrofen verden har sett siden 1940-tallet.

Dette var ikke det eneste protesttoget i Sarpsborg denne helgen: Gikk i nesten to timer for å klage

– Religiøse og etniske minoriteter rammes spesielt hardt. Verdens eldste kirkesamfunn er i ferd med å forvitre i sine kjerneområder. Mange lever på randen av utslettelse og får valget mellom å konvertere til islam eller å bli drept, fremholdt hun.

I over 70 prosent av landene i verden er trosfriheten truet. Det innebærer også klare brudd med menneskerettighetene. - Norge har et ansvar for å gå foran, påpeke uretten og handle, sa Joensen.

Fakkeltoget som samlet 60-70 deltagere, gikk fra torget til Sarpsborg kirke, med flere stopp underveis. Der var det bønn for situasjonen i verden, med henblikk på de forfulgte.

I Sarpsborg kirke var det folkemøte, med appeller ved Birgit Solbakken fra ”Stefanusalliansen” og Olaf Alsaker fra ”Åpne dører”. Sogneprest Trond Kasbo og pastor Leif Gunnar Sandvand hadde også innslag, i tillegg til at det var sang og bønn.

Kommentarer til denne saken