Får drahjelp av kammerkor

Lokal støtte: Sarpsborg Kammerkor, under Carl-Andreas Næss' ledelse, håper å hjelpe Heidi Gjermundsen Broch til videre avansement i «Stjernekamp» i morgen kveld. Arkivfoto

Lokal støtte: Sarpsborg Kammerkor, under Carl-Andreas Næss' ledelse, håper å hjelpe Heidi Gjermundsen Broch til videre avansement i «Stjernekamp» i morgen kveld. Arkivfoto

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Hun har aldri rappet før. Lørdag kaster Heidi Gjermundsen Broch seg ut i hiphop-genren i «Stjernekamp», med Sarpsborg kammerkor på slep.

DEL

Det er bare å la det stå til, være avslappet, leke og ha det gøy. Og så skal det bli veldig moro å opptre sammen med kammerkoret som jeg kjenner godt fra før, sier Heidi.

Paperboys-låt

Koret, som ledes av Carl-Andreas Næss fra Fredrikstad, er knyttet til Sarpsborg kirke og består av ca. 50 sangere, men ikke alle reiser til Oslo for å synge på tv.

Heidi og koret skal fremføre hiphop-gruppa Paperboys' hit «Lonesome Travellerer», basert på Lee Hays låt fra 1950, innspilt av blant andre Pete Seeger og The Weavers.

– Skal kammerkorets medlemmer rappe også?

– Nei, de skal fremføre den originale låten slik at den fungerer som et slags comp i bunnen mens jeg rapper «oppå».

– Dyktig kor

Heidi og kammerkoret møtes i Oslo i dag fredag til prøver før det blir generalprøve og direktesending lørdag kveld.

– Jeg gleder meg skikkelig, er overbevist om at det kommer til å bli bra! Jeg har sunget med Sarpsborg kammerkor før, og de er dyktige. At de på kort varsel stiller opp og tar denne utfordringen er sporty gjort, sier Heidi.

Far i koret

Hennes far, Rolf Gjermundsen, er medlem i koret, men han er bortreist og får dessverre ikke vært med på tv-sendingen sammen med datteren.

Det femte programmet i Stjernekamp-serien blir en skikkelig utfordring for artisten og skuespilleren fra Råde. Etter to runder hvor hun virkelig har blomstret og imponert så vel dommere som seere, bærer det nå ut i fremmed og ulendt terreng.

Mye hiphop hjemme

– Jeg har to sønner og en mann som hører mye på hiphop hjemme. Da blir det til at jeg gjør det også, men det er et stykke fra «å høre på» hiphop til å fremføre det live på tv. Trøsten får være at ingen av de gjenværende artistene er utpreget hiphop-folk heller.

– Hvorfor akkurat denne låten?

– Familien har et spesielt forhold til Paperboys og frontfiguren Øyvind «Vinni» Sauvik. Det har sammenheng med at gruppa bidro musikalsk på den norske spillefilmen «Uno» som mannen min Nicolay spilte i for en del år siden, forklarer Heidi Gjermundsen Broch.

Artikkeltags