Rocker opp «Sommer'n er herlig i Fredrikstad»

Artikkelen er over 3 år gammel

Robin Olsen og Jens Nielsen mener den lokale sommerhyllesten til Fredrikstad mangler noen fuzz-gitarer. Nå har de spilt inn låta i ny og rocka drakt.

DEL

– «Sommer'n er herlig i Fredrikstad» er jo på alle måter byens nasjonalsang. Jeg er personlig veldig glad i trekkspill, og dette er på ingen måte et forsøk på å frata den originale versjonen sin glory. Heller motsatt, forteller Jens Nielsen (29).

Lang prosess

Etter å ha lekt med tanken i nærmere to år, leste de to musikerne tilbake i april om at det var mulig å søke om penger til byjubileumsrelaterte aktiviteter gjennom Stiftelsen Fredriksstad Blad.

- Vi kom over det i avisen og fant ut at vi kanskje kunne bruke byens jubileum til å komme med vår versjon. Vi leverte en søknad hvor vi beskrev hva vi ønsket å bruke pengene til, og fikk tildelt penger til prosjektet. Det var ikke pengene som var avgjørende, men kjærkomne, forteller Robin Olsen (30).

Musikerne Robin Olsen og Jens Nielsen har laget en ny og rocka versjon av «Sommer'n er herlig i Fredrikstad» - og de har lagt til West End Pub i teksten.

Musikerne Robin Olsen og Jens Nielsen har laget en ny og rocka versjon av «Sommer'n er herlig i Fredrikstad» - og de har lagt til West End Pub i teksten. Foto:

Følte seg beæret

Nielsen kontaktet tekstforfatter Tor Andersen på mail for å spørre om tillatelse til å leke seg med en ny versjon. Bransjebautaen Andersen svarte raskt på mailen med at han følte seg beæret og håpet resultatet ble bra.

Melodien til den velkjente visa ble utformet i 1980 av den velkjente Torsnes-komponisten og trekkspilleren Per Grimstad, som over telefon forteller hva han synes om Olsen og Nielsens initiativ - og den respekterte musikeren har bare lovord å komme med.

- Så flott a gitt, dette synes jeg både er artig og koselig. Jeg ønsker dem lykke til, avslutter Grimstad.

Skrevet inn West End

Teksten er for det meste lik originalen, men et par kreative friheter har de unge Fredrikstad-rockerne tatt seg.

– Vi har byttet ut et par linjer på slutten med vår egen lille signatur på låten, og håper ikke folk har noe i mot det, ler de to glade musikerne der de sitter på West End Pub med hver sin Borg-pils i hånda.

Fortsatt med trekkspill

For de av dere som synes at trekkspillet er det viktigste med låten, er det ingen grunn til å fortvile.

Med på den nye utgaven av den folkekjære klassikeren, er nemlig trekkspiller Åge Karlsen fra Fredrikstad Trekkspillklubb.

Og hvis den nye versjonen fortsatt blir litt for rocka, så kan man alltid vende tilbake til Andersen og Grimstads opprinnelige sommerslager.

PS! Låten er også å finne på digitale plattformer.

  • Her kan du høre originalversjonen:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken