Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg nærmer meg komplett, nå som jeg har Finnmark her

Stian «Staysmann» Thorbjørnsen tar en tatovering under sitt besøk i Finnmark, men hva blir motivet? Følg tatoveringen direkte på iFinnmark lørdag 27. januar fra klokken 14.00.

Artikkelen er over 3 år gammel

Stian «Staysman» Thorbjørnsen har foreviget lokalavisens iFinnmark sin logo på mikrofonarmen.

– Jeg har alltid følt at jeg har en liten finnmarking i meg, da. Jeg føler meg alltid så hjemme her oppe og har tenkt tanken på å kjøpe hytte her oppe for å få den finmarksfeelinga mer enn jeg får nå. Jeg er glad i Finnmark, sier Stian Thorbjørnsen til iFinnmark.

Det hele startet under et intervju med iFinnmarks journalist Anita Bakk Henriksen i forkant av musikkduoen Staysman & Lazz konserter i Alta og Kautokeino i helgen som var.

Stian Thorbjørnsen, aka Staysman, har en rekke tatoveringer på skrotten fra tidligere, blant annet har han flere anmeldelser og realityprogrammene han har deltatt i foreviget på kroppen. «Skal vi danse», sangtekstlinja «20 kilo ekstra» og logoen fra «Beat for Beat» er blant de tatoveringene man finner på Staysmans kropp.

Flere spør, men får nei

Så da – den kanskje ikke helt alvorlige, forespørselen om å tatovere iFinnmarks-logo kom fra iFinnmarks journalist, takket Staysman like gjerne ja. Lørdag ettermiddag fikk han en ny tatovering, og iFinnmark er nå foreviget på Stians arm.

– Jeg tenkte det var en god idé, smiler han til iFinnmark og forteller at han stadig får forespørsler om å tatovere det ene og det andre, men stadig svarer nei.

Men noe å minne ham om Finnmark, har han alltid plass til.

  •  I denne podkasten forteller Staysman blant annet om sitt opphold på Farmen Kjendis  - saken fortsetter under:

– Kan man ri på reinsdyr?

Mens tatoveringen ble til, tok artisten en lengre prat med iFinnmark om smått og stort. Deriblant om hva han har fått oppleve i Finnmark.

– Har du fått gjort noen typiske finnmarksting her oppe? spør iFinnmarks reporter.

– Ja, jeg har kjørt scooter, men jeg har ikke ridd på reinsdyr. Jeg er livredd for hester, så jeg har tenkt at ikke skal begi meg ut på reinsdyr... svarer Stian fra Fredrikstad før han tenker seg om.

– Kan man ri på reinsdyr? Nei, man kan ikke det, ler han etter å ha hørt svaret.

– Jeg har kjørt scooter da og drukket hjemmebrent. Det føler jeg oppsummerer Finnmark, fortsetter han mens tatovøren arbeider på armen hans.

– Sporty

Godt inne i eget arbeid med et annet prosjekt, får også Liss Beate Hansen ved Real Art Tattoo, tid til en prat med iFinnmark. Hun synes Stian Thorbjørnsen er sporty som har satt seg i tatoveringsstolen igjen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

– Vi er glad i Finnmark selv, så at han vil ha en iFinnmark-tatovering synes jeg er kult. Sporty.

– Det er også kult å høre at han synes vi har noen egenskaper her i nord som de ikke har i resten av landet, og at vi har de beste damene her, men det tror jeg kanskje at vi visste, ler hun og får et samtykkende nikk fra østfoldingen.

SE BILDENE: Disse var på Staysman & Lazz i Alta

Etter om lag 45 minutter er tatoveringen ferdig.

(artikkelen fortsetter under bildet)

 

iFinnmarks reporter Anita Bakk Henriksen drar fram klassikeren:

– Hva føler du nå?

– Jeg føler meg veldig bra. Føler meg som et enda bedre menneske. Jeg nærmer meg komplett nå som jeg har Finnmark her, sier han etter å ha studert det nyeste bidraget i speilet.

– Den blir veldig godt synlig når du står på scenen rundt omkring...

– Ja, jeg har mikrofonen i den hånda, så den vil i alle fall vises. Jeg burde sende dere faktura hver gang jeg spiller konsert, ler Staysman.

  • SE OPPTAKET: Stian «Staysman» Thorbjørnsen får iFinnmark-tatovering på direkten

Kommentarer til denne saken