– Vi har flere show nå på våren, og to til høsten. Stand up kommer til å bli den store greia fremover. Det selger bra. Tidligere har vi solgt godt på store navn som Dagfinn Lyngbø, men vi har slitt med de andre. Men stand up-miljøet har vært flinke til å reise rundt, så nå ser vi at interessen for hele bransjen har økt, sier Jonas Qvale som er markedsansvarlig på Blå Grotte

I 1997 ble Stand Up Norge etablert. Og prosjektleder i bookingsbyrået, Rune Viken, mener at etableringen for drøyt 20 år siden var det som formaliserte og profesjonaliserte bransjen.

Besøkt kriker og kroker

– Det er viktig for oss å gi folk en mulighet til å bli kjent med flest mulig av de navnene Humor-Norge har å by på, både de etablerte komikerne og ferske ansikter som er på vei opp og frem. Derfor har vi sørget for å reise mye rundt, sier Viken, og legger til:

– Turnévirksomheten har vært en bevisst strategi fra vår side. De komikerne som i dag er store, har i veldig mange år reist rundt i hver krik og krok her i landet for å bygge seg opp.

Latter, fordommer og Klypa

Først ute til å besøke Blå Grotte er Kjellen og de andre karakterene i Thomas Ryste sitt Klypa-univers. Fenomenet Klypa har tatt av på YouTube, og 9. februar kommer han til Fredrikstad.

  • Saken fortsetter under videoen:

 

«Latter live» kommer 24. februar med Are Kalvø, Jonna Støme, Christer Torjussen, Maria Stavang og Halvor Johansson.

– De siste årene har mange fått med seg «Latter Live» på NRK. I dette programmet fikk landets ledende standupkomikere lov til å boltre seg i beste sendetid fra Latter på Aker Brygge. Disse sesongene hadde i gjennomsnitt 600.000-800.000 seere hver uke. Nå drar vi på turné, sier Rune Viken.

15. mars kommer Ørjan Burøe med sitt show «Fordommer» til Blå Grotte. I over 18 år har han reist rundt som komiker, men det er først nå han står alene på scenen. Og i presseomtalen skrives det blant annet:

–Dette er en forestilling som røsker deg i sjela og han beveger seg hårfint på kniveggen hele veien. Med nærmere 50 prosent skilsmisser i året mener Ørjan det er på tide at man tar seg selv, forholdet og barna på alvor. Forestillingen tar tak i tabubelagte temaer som sjalusi, sorg, fordommer, men også de trivielle hverdagslige ting vi kanskje ikke snakker så mye om.

Tusvik og Tønne

Komikerne Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne har hatt kjempesuksess med podkasten «Tusvik & Tønne», og 28. april kommer de til Blå Grotte med sitt nye show «Tusvik og Tønne på Oppdragelsesreise».

Showet er oppfølgeren til publikums- og kritikersuksessen «Tusvik & Tønne – skammer seg!», som solgte ca. 20.000 billetter fordelt på ca. 50 forestillinger på Latter.

 

Les også

Phung først til Fredrikstad

Dr Bergan og Sørås

Til høsten kommer både komiker Dag Sørås og Jonas Kinge Bergland.

Dag Sørås er fast medlem i tv-programmet «Mandagsklubben» på TVNorge. Stand up-showet han nå skal ut på turné med heter «Emokrati». Sørås vil ta opp at vi lever i en verden der følelser har blitt viktigere enn fakta.

Også Jonas Kinge Bergland er ventet til Fredrikstad. Han kommer med en splitter ny forestilling etter suksessen med den kritikerroste «Dr. Bergland og den alternative medisin».

Saken fortsetter under videoen:

 

– Da vi la ut billettene til Berglands show, solgte vi 200 billetter bare den første uken. Det var helt sprøtt, vi hadde aldri ventet et slikt trøkk, sier Qvale.

PS! I tillegg kommer, som FB tidligere har skrevet, Bjarne Brøndbo, med stand up forestilling på Litteraturhuset.

 

Se flere arrangement på f-b.no sin kalender