7. januar samles Fredrikstads kultur- og idrettsliv for å hedre hverandre med priser og underholdning. Som vanlig er det konferansier Tor Andersen som loser publikum gjennom opptredener fra Maria Mohn, Åge Steen Nilsen og Terje Formoe. Konferansierveteranen får i år bistand av en ung makker, Santino Musæus, som til vanlig er aktør i Fredrikstad Barne- og Ungdomsteater.

Stem på årets publikumspris nederst i denne saken.

Billigere billetter

Fredrikstad kommune, Fredriksstad Blad, Scandic City, Torvbyen, Installatøren og Syng med vårs prisen er som vanlig med som arrangører, og i år har de også fått med seg Obos.Mangeårig arrangør-general Gusty Utterdahl har dette året tatt et steg tilbake og overlatt produksjonsledelsen til Kulturværste under ledelse av Hans-P. Thøgersen og Ole-Hermann Gudim Lundberg.

Arrangørene har i år satt prisen ned til 250 kroner for en billett, noe de mener er med på å gjøre utdelingen mer tilgjengelig for lokalbefolkningen. Nå håper de så mange som mulig benytter seg av tilbudet, og blir med på å hedre byens yrende kultur- og idrettsliv gjennom en kveld med mye god underholdning.

Mange lokale navn

Under utdelingen blir det fremført utdrag av Fredrikstad Barne- og Ungdomsteaters jubileumsforestilling «Vikinger» fra i fjor, og Fredrikstadungane viser smakebiter fra sin kommende forestilling «Tidsmaskinen» skrevet av Alexander Hermansen.

På scenen får de følge av blant andre Bragepris-vinner Monica Isakstuen som nylig vant den gjeveste bokprisen i landet for sin roman «Vær snill med dyrene». Til prisen kommer også landskapsarkitekt og forfatter Lars Ole Klavestad som er aktuell med sin nye bok om kuriøse stedsnavn i distriktet, og Klaus Hagerup tar turen for å snakke om arbeidet med julekalendersuksessen «Snøfall». I tillegg inntar unge turnere fra jublilanten Nedre Glomma Turn scenen.

Publikumsprisen 2016

Dette er de ti nominerte til årets publikumspris:

  • Anno-landsbyen
  • Idyll-festivalen
  • Teaterscenograf Ida M. Fredriksen
  • Litteraturhuset Fredrikstad
  • Dennis Storhøi
  • Strikkefestivalen
  • Brageprisvinner Monika Isakstuen
  • Petter «Katastrofe» Kristiansen
  • Hvaler Gjestgiveri
  • Snøfall-skaperne Hanne, Hilde og Klaus Hagerup

Åtte priser

Under årets prisutdeling er det åtte priser som deles ut; Frederikprisen, Fredrikstad kommunes idrettsstipend, Fredrikstad kommunes kulturstipend, Idrettsprisen, Publikumsprisen, Årets Utmerkelse, Syng med vårs prisen og Kong Frederiks hederspris.

I tillegg til at idretten hedrer årets mesterskapsvinnere.

Stem på årets publikumspris nederst i saken.

Smakebiter fra jubileumsåret

Det kommende 450 års-jubileet for Fredrikstad får også plass i programmet. Maria Mohn og Morten Larsen fremfører en helt ny sang av Silje Waters og Christian L. Stahr som er laget i forbindelse med «Fredrikstad på isen».

Nysirkus vil prege hovedmarkeringen i september og under Frederikprisen vil en kunne oppleve dette ved utdrag av Rudi Skotheim Jensens forestilling «Elven og havet», med Hanna von Bergen og nysirkusartist Mikael Kristiansen.  Det øvrige jubileumsprogrammet vil også bli presentert.