Sammen med den norske sangeren og skuespilleren Jannike Kruse, satte Borge Musikkorps opp en konsert for barn. Med Jannike Kruse sin vakre og lyse stemme, fremførte de mange kjente barnesanger. Her var det alt fra den kjente barnesangen Mikkel Rev til visen om Kaptein Sorte Bill av Thorbjørn Egner.

Lærerikt

Jannike Kruse engasjerte publikum til å synge. Borge Musikkorps sørget for å tilføre konserten morsomme innspill underveis, som å kle seg ut i kostymer og danse til musikken. Ikke bare fikk barna synge med på sangene, de fikk også lære litt om instrumentene som ble brukt av korpset under konserten. Korpset laget dyrelyder og forskjellige effekter med instrumentene. Barna fikk da se at instrumenter kan brukes til så mangt. Dette synes barna var morsomt!

Jannike har mye erfaring med barnekonserter fra før og har spilt for barn rundt om i hele Norge.

– Det er veldig morsomt å spille for barn! Det kan være litt utfordrende, men jeg liker å utfordre meg selv til å gripe publikum, forteller Jannike engasjerende og smiler varmt. Det var ikke første gang hun har sunget med korps i ryggen. Hun synes det er viktig å vise frem korps i andre settinger enn bare på 17. mai. Spesielt siden det er liten rekruttering i korps blant unge.

– Vi vil jo selvfølgelig vise barn at det er gøy å spille i korps! Vi håper med denne konserten at flere unge ser hvor gøy det er å spille i korps. Vi skal fremover gjøre mer samarbeid med artister og sette opp flere konserter her i Fredrikstad, forteller Sverre Stakston Olsrud som er dirigenten i Borge Musikkorps.

Borge Musikkorps ville sette opp barnekonserten for å gi en musikkopplevelse til alle.

– Det er viktig at barn også får sin egen konsert, det er derfor vi laget en med de mest kjente barnesangene, forteller Svein.

Falt i smak

Konserten falt godt i smak blant de små, men også for de voksne som var med. Både barn og voksne koste seg under konserten og fikk brukt sangstemmene sine. Nesten alle sangene hadde de hørt før.

– Konserten var veldig morsom! Jeg kunne nesten alle sangene. Jeg likte sangen om Kaptein Sorte Bill best, forteller Sofie Angeland (4). Hun hadde blitt med storebror Christian på konserten.

– Det var en kjempefin og koselig konsert. Jannike sang fint og var flink til å få med seg publikum, sier Christian Angeland og smiler ned til lillesøster Sofie som nikker seg enig.