Tilbake på Soli etter fem år

Populære: – Bilene til Pushwagner er spesielt ettertraktet, sier Simen Dørje. Enkelte av bildene på utstillingen har disse motivene.begge foto: helge ness

Populære: – Bilene til Pushwagner er spesielt ettertraktet, sier Simen Dørje. Enkelte av bildene på utstillingen har disse motivene.begge foto: helge ness

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Fem år etter at Pushwagner hadde utstilling på Soli Brug, er kunstneren tilbake. Nå stiller han ut nærmere 100 nye og gamle verk.

DEL

Førstkommende lørdag er det meningen at Terje Brofoss, (Hariton Pushwagner), selv skal ankomme Soli Brug for å åpne jubileumsutstillingen. Kunstneren fylte 75 år i mai.

– Vi har klart å skaffe en åpen Koenigsegg som skal trille inn på tunet med Pushwagner for å markere åpningen, forteller Simen Dørje ved Soli Brug.

Sist han gjestet det tidligere sagbruket varte utstillingen én uke. Denne gang utvider man til to.

– Det ble en svært vellykket utstilling sist, og etterspørselen var forholdsvis stor. Denne gang tyder det meste på at det blir minst like interessant. Pushwagner rapporteres i form og har laget flere nye grafiske arbeider og malerier som skal presenteres, fortsetter Dørje.

Nærmere 100 verk stilles ut i løpet av de neste to ukene. Prisene vil variere fra rundt 5.000 til 500.000 kroner.

Les også: Soli Brug utvider førjulsutstillingen med en uke

– Vi mener det er en større salgsutstilling denne gang enn hva tilfellet var sist, uttrykker Simen Dørje.

Onsdag var det for øvrig hektisk aktivitet ved galleriet.

– Vi har i øyeblikket ikke fått hengt opp alle bildene, og fortsatt har ikke alle ankommet. Det blir sannsynligvis lite søvn frem til lørdag, smiler Dørje.

Pushwagner har på kort tid oppnådd internasjonal suksess. Det hadde imidlertid få trodd etter at den profilerte kunstneren for noen år tilbake var en ruset uteligger som måtte bytte fra seg arbeider for å overleve.

De siste årene har Oslo-mannen hatt flere separatutstillinger, både her hjemme og utenfor Norge.

pushwagner

Terje Brofoss tok kunstnernavnet Hariton Pushwagner under hippietiden

«Hari» står for Hare Krishna, og «Pushwagner» refererer seg til supermarkedenes trillevogner, som et symbol på det destruktive konsumsamfunnet

Kunstneren beskriver i sine verk blant annet det lille mennesket mot de store systemene.

Artikkeltags