Vi skulle ha satt punktum på søndag, men interessen har vært så stor at vi har bestemt oss for å holde åpent til og med onsdag denne uken, sier gallerist Ole Dørje til FB.

All time high

Pushwagners Soli-utstilling har smadret alle omsetningsrekorder. Kultursenteret ved Ågårdselven har eksistert siden 1978, men aldri har interessen for en enkeltutstilling vært større. I hvert fall ikke målt i kroner.

– Dette er bare helt vanvittig. Salget, og publikumstilstrømningen, har vært langt i overkant av hva vi våget å håpe på. Det er vanskelig å anslå antall publikummere nøyaktig, men vi mener det ligger mellom 15.000 og 20.000, sier Dørje.

Har solgt 400 trykk

Den forrige salgsrekorden på Soli var på 4,7 millioner kroner og ble satt under utstillingen med Kjell Nupen for en tid tilbake.

Nå har Pushwagner solgt for tre millioner mer, og ennå er det ikke slutt.

– Jeg tror vi har solgt tett innpå 400 trykk og noen malerier. Det dyreste gikk for 650.000 kroner, opplyser Dørje.

Da Terje Brofoss (75), alias Hariton Pushwagner, besøkte Soli Bruk sist, for fem år siden, endte salget på 2,5 millioner kroner.

– Vi syntes det var bra. Nå tredobler vi. Det er nesten ikke til å tro, fremholder Dørje.

Banebrytende kunstner

– Hvorfor denne voldsomme interessen?

– Det er mange grunner til det. Pushwagner er nok landets hotteste kunstner for tiden. Han hylles jo som en rockestjerne hvor enn han kommer. Når det er sagt, er det ikke tvil om at han også er en banebrytende kunstner med et helt spesielt formspråk som appellerer til mange.

Mange eksemplarer

På Soli Bruk har Pushwagner stilt ut ca. 100 arbeider med smått og stort. Prismessig har det variert fra 5.000 til 650.000 kroner. Brorparten av arbeidene er trykk som er laget i mange eksemplarer.

– Enkelte av trykkene ble solgt i 25 eksemplarer. Det er ganske uvanlig, sier Ole Dørje.