Gå til sidens hovedinnhold

«Staysman» gikk videre med et nødskrik

Artikkelen er over 5 år gammel

Stian Thorbjørnsen merker at konkurransen nå hardner til i Skal vi danse. Men artisten er fortsatt med videre.

Han havnet blant de tre nederste parene på resultatlista lørdag kveld. Tross ros fra dommerpanelet, nådde han ikke opp mot de skarpeste danserne i konkurransen.

– Det er fortsatt god stemning blant deltagerne, men jeg endte på en skummel plass i kveld, sa Thorbjørnsen til Fredriksstad Blad lørdag.

Han var klar for å kjempe i danseduell før seerstemmene ble talt opp.

Christopher Mørch Husby trakk seg fra konkurransen i forrige uke. Gro-Helen Tørum fikk dermed en ny sjanse på dansegulvet, sammen med partneren Ivo Havranek. De to havnet i danseduell, men ble sendt videre av seerne. Gunvor Hals og partneren Kai André Lillebø danset sin siste dans i helga.

Høye poengsummer

Det er ingen tvil om at konkurransen nå tilspisser seg i Skal vi danse. For første gang denne sesongen var dommerne samstemte i å gi et av parene ti poeng. Adelén og Benjamin Jayakoddy høstet full pott etter en het runde på parketten til Shakiras «Hips don't lie». Hakk i hæl fulgte Samuel Massie og Marianne Sandaker med 39 poeng, og Katarina Flatland og dansepartner Tom-Arild Hansen med 37 poeng. Med slike prestasjoner fra konkurrentene, ble det tøft for Thorbjørnsen å nå opp med sin militærinspirerte showdans.

Hyllet veteraner

Deltagerne fortalte om vendepunkt i livet under helgas sending. Seks år i Forsvaret, inkludert fem måneder i Afghanistan, er noe av det som i størst grad har formet «Staysman». Musikken under lørdagens sending hadde han valgt selv, «The warrior song», dedikert de amerikanske styrkene. Thorbjørnsens dans var en hyllest til veteraner og soldater, og artisten var også delaktig i å lage kveldens koreografi.

– Starten er hentet fra Forsvaret. Jeg tror alle som har vært i militæret kjenner igjen den, sa han til Fredriksstad Blad.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.