Finaleklar dansenerd i toppform

Favoritt i finalen: De har tilbrakt de siste 100 dagene sammen. I finalen danser Stian Thorbjørnsen og Alexandra Kakurina vals til Stians favorittsang, «Nocturne», av Secret Garden.

Favoritt i finalen: De har tilbrakt de siste 100 dagene sammen. I finalen danser Stian Thorbjørnsen og Alexandra Kakurina vals til Stians favorittsang, «Nocturne», av Secret Garden. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

For 100 dager siden hadde «Staysman» knapt satt bena på et dansegulv. I kveld er fotarbeidet innøvd til perfeksjon, når han stiller i finalen av Skal vi danse.

DEL

- Vi er blitt dansepartnere, sier Alexandra Kakurina og nikker mot makker Stian «Staysman» Thorbjørnsen som sitter i telefonen med pressen.

Han har vært et yndet intervjuobjekt den siste uka. Forvandling fascinerer. Fra en noe vaklende debut, har Stian endt opp med å bli Alexandras likemann, en selvtitulert dansenerd hun kan diskutere koreografi med.

Les også: – Skal bli godt å få ham hjem

– Enorm utvikling

– Grunnen til at han er i finalen, er først og fremst fordi han er blitt en veldig flink danser. Han har slått alle danserne som har gått ut, også hos dommerne. Han har jobbet hardt og har hatt en enorm utvikling. Selvsagt har han fans, men jeg tror ikke det har vært den avgjørende årsaken til at han har kommet hit, sier Alexandra.

Les også: «Stem på han Stian!»

Stian tror at bakgrunnen fra Forsvaret er nøkkelen til progresjonen.

– Jeg er vant til å høre på hva andre sier, og å ta til meg instruksjon, påpeker han.

Stillheten etterpå

Det er en stille torsdag formiddag i treningslokalene til Det Norske Dansecenter på Bislett. Nesten alle kjendisene har dratt hjem, festen er snart over, en tekniker skrur opp lys, for så å skru dem ned igjen. For godt.

– Tenk at jeg skulle få bli her helt til de tar lysene ned, sier Stian fornøyd idet han går inn for å fortsette treningen.

Artisten hadde aldri forestilt seg at dansen skulle bli så viktig. Nå er han bekymret for hva han skal gjøre når alt er over.

– Kommer du til å fortsette å danse?

– Jeg har lyst, men jeg vil jo gjerne danse med Alexandra da, sier han tenksomt.

Les også: Staysman gikk til finalen

Et synlig bevis på deltagelsen i Skal vi danse vil han likevel bære med seg, gjennom en ny tatovering. Fredriksstad Blad har fått tatovør og tegner Balder Andersen til å komponere et aldri så lite forslag.

– Ha ha! Er det Trine Dehli Cleve, eller?

Stian er ikke avvisende til å feste den spreke dama til kroppen, men noen personlige justeringer må nok til.

– Det var et sykt stort øyeblikk å få den første tieren av Trine Dehli Cleve!

Nyter den siste uka

Musikken fra naborommet minner høylytt om at Stian har en skarp konkurrent, Adelén. Den siste uka har de to bokstavelig talt flyttet inn i treningslokalene på Bislett. De møtes for å spise frokost og gir seg ikke før sent på kveld.

Stian og Alexandra forsøker å nyte denne siste uka.

– Noe av det jeg har elsket mest med konkurransen, er at jeg har fått leve meg inn i ulike roller. Og at jeg har fått danse med Alexandra, sier Stian.

Og det verste?

– Parkettprøvene, når det bare er noen få mennesker i salen. Da blir jeg nervøs! Mens når det er stappfullt, og jeg kjenner energien fra publikum... Da gir jeg alt!

Artikkeltags