Gå til sidens hovedinnhold

Danse-Stian takker «russisk treningsregime» for at han holder ut

Artikkelen er over 5 år gammel

Når fem par gjenstår i årets «Skal vi danse», merker Stian Thorbjørnsen at all dansingen tærer på kroppen. Heldigvis har han en dansepartner som holder ham i ørene. – Hun ler av sytingen min, sier han.

Han har kjempet seg gjennom ni uker med benhard trening og konkurranse. Sammen med blant annet storfavorittene Adelén og Katarina Flatland, i tillegg til Pelle K og Samuel Massie, er Thorbjørnsen fortsatt med når årets «Skal vi danse» går inn i de avsluttende rundene.

Artisten er både stolt og fornøyd med å ha kommet så langt.

– Nå har jeg vært med i ni uker, og det er vel sånn cirka åtte uker lenger enn alle trodde på forhånd. Det har vært et sirkus uten like, men det krever også enormt mye. Nå tilbringer jeg mellom seks og åtte timer på dansetrening hver dag. Det er egentlig helt sjukt å tenke på, sier han.

Skryter av dansepartneren

Thorbjørnsen kom inn i sirkuset uten noe som helst erfaring fra dansegulvet. Læringskurven har vært bratt.

– Jeg har fått et fantastisk forhold til dansepartneren min (Alexandra Kakurina). Hun er ekstremt snill, og ser når jeg sliter. Hun er akkurat passe streng, og det må hun være. Ellers hadde nok treningen sklidd helt ut, sier han.

«Staysman» innrømmer at forskjellen på hans egen treningserfaring og danspartnerens er enorm.

– Vi kan vel trygt si at det er forskjell på treningsregimet i Russland og på Gressvik. Når jeg klager over smerter her og der, så får jeg høre det. Hun fnyser av sytingen min kaller meg bare for sin lille danseprinsesse, ler han.

– Hva synes egentlig samboeren din om at du tilbringer så mye tid med en annen dame?

– Ha, ha. Det går veldig greit. Jeg tror egentlig hun synes at det er deilig at en annen dame må styre med meg for en periode. Hun synes det er fryktelig stas at jeg har gått så langt, men ser nok litt frem til å få hjem en opplagt Stian igjen, sier han.

– Har rast ned i vekt

– Hvor langt kan egentlig dette gå?

– Jeg har ikke peiling. Men at jeg skulle komme så langt var det vel ingen som trodde. Da blir det for dumt å ikke satse for fullt de ukene som gjenstår. Det hadde vært utrolig kult å stått igjen i en finale, sier han.

– Kan det gå så langt?

– Det vet jeg ikke. Men jeg har tydeligvis en trofast gjeng som stemmer på meg hver helg, så vi må jo prøve å nå lengst mulig, sier han.

– Alle som har fulgt deg gjennom hele showet kan ikke unngå å se at du har rast ned i vekt, hvor mye har du gått ned egentlig?

– Jeg vet faktisk ikke. For tre uker siden hadde jeg gått ned rundt sju kilo. Det har nok blitt enda noen kilo nå i det siste. Det er utrolig hva trening gjør med deg, ler han.

Men Thorbjørnsen innrømmer allikevel at han frykter én ting. Nemlig at kroppen skal svikte.

– Jeg visste ikke at det gikk an å ha vondt så mange steder på én gang. Jeg har rett og slett blitt kjent med kroppen på en helt annen måte. Det sier seg selv at når 120 kilo går fra null trening til ekstremt mye trening, så merker man det på kroppen. Men det er noe jeg må kjempe meg gjennom. Jeg tror det er flere enn meg her som har merket litt skavanker, sier han.

Kommentarer til denne saken