Gå til sidens hovedinnhold

Historisk bok om Siljeholmen

Artikkelen er over 6 år gammel

Nå har den kommet, boka med Siljeholmens historie og fortellinger om hyttelivet på øya gjennom mange tiår.

Siljeholmen er øya det er umulig å ikke legge merke til ved inngangsporten til Hvaler. Den ligger på venstre hånd når du kommer med bil og passerer båthavnen og marinaanlegget på Stokken.

Siljeholmen en av de tettest hytteområdene på Hvaler med rundt 95 hytter. Her har velforeningen gitt et verdifullt bidrag til å ta vare på Hvaler-historien. Boka inneholder nok mest hyttehistorie, men også en del om hvordan øya var med steinbrudd før det ble fart på hyttebyggingen.

Før fastlandsveien

Hyttebyggingen skjøt fart i 40-årene og utover på 50-tallet. Boka handler om livet på øya både før og etter at fastlandsforbindelsen kom, og den handler om brua som i sin tid ble bygget for å knytte øya til omverdenen. Fortellingene ledsages av mange gamle bilder. Forfatter er Lillian Bekkerud.

– Viktig del av historien

Leder av Hvaler Kulturvernforening, Paul Henriksen, synes det er prisverdig at det er tatt initiativ til en slik bok. Dette er et godt bidrag til å ta vare på Hvaler-historien, mener han.

– Hyttefolkets historie er en viktig side ved Hvalers totale historie. Det kan godt være at også andre velforeninger og feriehjem skapt av fagforeninger og faglige sammenslutninger har tilsvarende materiale, skriver Henriksen på Kulturvernforeningens hjemmesider.

– I så fall vil vi i Hvaler Kulturvernforening gjerne ha innspill og tips. Dette er viktige bidrag til vår kulturhistorie, legger han til.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.