Gå til sidens hovedinnhold

Strikking er Heidis hemmelige våpen

Artikkelen er over 3 år gammel

Før hun skal inn på en scene griper Heidi Gjermundsen Broch til strikkepinnene. Det samme skjedde før hun inntok Sarpsborg Scene med Greåker Musikkorps og showkonsert søndag.

– Strikking er veldig bra for å beholde roen og konsentrasjonen, særlig i pausene, smiler Råde-jenta før hun skal inn og synge ABBA, Bør Børson og Ungen for omkring 300 publikummere på Sarpsborg Scene.

 

Sammen med Alexander Hermansen og Greåker-korpset loset hun publikum gjennom et rikholdig program.

– Det er en fin måte å holde distraksjoner borte fra hjernen på, sier hun og teller rette og vrange på et hals/skjerf hun strikker. Det skal bli julepresang.

Konfransier og sanger

 

Heidi Gjermundsen har tatt seg en pause fra de store oppsettingene nå, men hun tar seg alltid tid til enkeltopptredener hjemme i Østfold.

– Det er viktig med slike konserter for å holde stemmen igang også i roligere perioder, understreker hun.

Dyktige Greåker Musikkorps under ledelse av Geir Holm spilte seg gjennom både erkebritiske «Fantasy on British Sea Songs» av Henry J. Wood, Seterslått og Armenske danser. I tillegg akkompagnerte de Heidi Gjermundsen Broch og Alexander Hermansen. Fredrikstad-artisten var like godt både konfransier og solist. Samtidig som han sang sammen med Heidi. De to kjenner hverandre godt, blant annet fra musikklinja på Greåker videregående.

ABBA etter pausen

 

I andre akt fikk både Heidi og Alexander slått seg løs med et repertoar de kjenner godt. Blant annet kjente ABBA-melodier.

– Slike konsertkvelder hjemme i Østfold setter jeg pris på, sier Heidi mens hun drar ut litt mer garn fra nøstet.

– Å strikke slik gjør at jeg kan holde meg inne i bobla mi i pausen. Hvis jeg prater med noen, eller leser noe, så kan det få deg på andre tanker. Jeg har ikke tall på hvor mange gensere jeg har strikket i garderober rundt omkring, smiler hun.

 

Laura Nyro prosjekt i Oslo

Selv om hun har en liten pause så arbeider hun stadig med mindre prosjekter.

Ett slikt er prosjekt er presentasjonen av den amerikanske sangeren/låtskriveren Laura Nyro som Heidi skal fremføre på Det norske Teaters Bikuben 10.november.

– Laura Nyro er ikke kjent blant folk flest. Men på 1970-tallet var hun meget anerkjent i USA, fordi hun skrev sanger som andre artister ble kjente på. Jeg ble kjent med materialet hennes da jeg gikk på Liverpool-akademiet (LIPA), forteller Heidi. – Både Blood, Sweat and Tears, Barbara Streisand, Three Dog Night og Fifth Dimension hadde suksess med sanger skrevet av Nyro som døde i 1997.

Eli`s coming og Blowing Away er kjente Nyro-sanger, sier Heidi Gjermundsen som også kan berolige med at hun kommer tilbake til hjemtraktene til jul under Bjørnar Spydevolds julekonsert.

Kommentarer til denne saken