Landets smarteste 10.klassinger kommer fra Gressvik

ØSTFOLD VANT KLASSEQUIZEN: Østfolds quizlag besto av 10.klassingene Halvor Linder Henriksen (t.v), Thomas Elton Gundersen og Silje Kristin Bunes fra Gressvik ungdomsskole. Her med Klassequiz-programleder Selda Ekiz.

ØSTFOLD VANT KLASSEQUIZEN: Østfolds quizlag besto av 10.klassingene Halvor Linder Henriksen (t.v), Thomas Elton Gundersen og Silje Kristin Bunes fra Gressvik ungdomsskole. Her med Klassequiz-programleder Selda Ekiz. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Silje Kristin Bunes (16), Thomas Elton Gundersen (15) og Halvor Linder Henriksen (16) vant i kveld NRK1-programmet «Klassequizen».

DEL

Lørdag kveld ble årets finale av «Klassequizen» sendt på NRK1. Med i finalen var Gressvik ungdomsskole - som representerte Østfold.

Hvordan er det nå å kunne kalle seg landets smarteste 10.klassinger?

- Det er så utrolig gøy at vi endelig kan fortelle alle at vi vant, sier en glad Halvor Linder Henriksen.

– Det er helt uvirkelig å tenke seg at vi har vunnet klassequizen. Det har ikke helt gått innover meg enda. Jeg hadde ikke forestilt meg å gå helt til topps da vi først meldte oss på, legger Silje Kristin Bunes til.

Holdt på hemmeligheten i flere uker

Selve innspillingen foregikk tidligere denne måneden, og deltakerne har naturligvis hatt taushetsplikt frem til episoden ble vist på TV lørdag kveld.

- Ganske mange har prøvd å lure oss til å fortelle hvordan det har gått, men vi har blitt litt flinke til å komme oss unna. Det er veldig deilig at vi slipper å holde på hemmeligheten lenger, sier Silje Kristin Bunes til.

Smarte elever

Etter en quiz-test gitt til alle landets påmeldte 10.klassinger, var det Silje, Thomas og Halvor som fikk skolens høyeste poengsummer og ble dermed representanter for Gressvik ungdomsskoles quizlag.

Det hele startet med flere lokale runder i regi av NRK Østfold, før de endte opp som vinnere av fylkesfinalen i april. Deretter overtok NRK1 i Oslo, og de tre ungdommene måtte dra inn til NRK Marienlyst flere ganger for å filme programmets opptak.

Finalen i årets «Klassequizen» ble sendt på NRK1 lørdag kveld, og Østfold kunne for andre år på rad hente hjem seierspokalen i den nasjonale quizkonkurransen.

Finalen i årets «Klassequizen» ble sendt på NRK1 lørdag kveld, og Østfold kunne for andre år på rad hente hjem seierspokalen i den nasjonale quizkonkurransen. Foto:

Familiene med i studio

Under siste innspillingsdag var både familie og lærere i salen, noe Gressvik-ungdommene syntes var veldig hyggelig.

– Det var veldig koselig å ha familien i salen, og det var gøy å kunne dele alt dette med våre nærmeste, forteller Gundersen.

- Det ble noen tårer fra foreldrene da resultatet ble klart ja, sier en lattermild Bunes.

Østfold-skole vant også i 2016

I fjor gikk Halmstad barne- og ungdomsskole fra Rygge helt til topps i det store Klassequiz-mesterskapet til NRK, og sørget med dette for at Østfold gikk seirende ut av det populære ungdomsprogrammet for første gang.

Det er dermed andre året på rad at Østfold henter hjem pokalen for de beste, unge quizerne i landet.

Stolt av elevene

Lærer på Team 1 ved Gressvik ungdomsskole, Marianne Kristiansen, syntes det var veldig gøy å få lov til å være med på innspillingen.

– Det var utrolig stas. Jeg er så stolt av elevene mine. Da Østfold dro hjem seieren i fjor, var jeg overbevist om at mine elever også kunne klare denne bragden, forteller hun.

Kristiansen hadde helt rett, og mye av grunnen kan skyldes de tre tenåringenes forskjellige interesse- og kunnskapsfelt.

– Vi er gode på forskjellige ting. Halvor er god på fakta og geografi, Silje på sære ting som eksempelvis svenske forfattere, og jeg på kultur. Det var nok helt avgjørende for at vi klarte å utklasse alle de andre lagene, forteller Gundersen.

Imponert rektor

Vi tok kontakt med Gressvik ungdomsskoles rektor, Erik Otto Lund for å høre hva han syntes om resultatet, og vi traff en imponert rektor som var utrolig stolt på elevenes vegne.

– Dette var veldig morsomt, veldig overraskende og veldig imponerende. Jeg har naturligvis all grunn til å være stolt av deres prestasjon.

Lærer Marianne Kristiansen på Team 1 ved Gressvik Ungdomsskole får også skryt av rektor for sin innsats.

– Jeg vil gratulere Silje, Thomas og Halvor med en fantastisk prestasjon, og gratulerer samtidig lærer Marianne Kristiansen for hennes rolle i denne prosessen. En utrolig prestasjon, avslutter Lund.

Feirer med kake og pizza

Hvordan skal dere feire?

– Vi har nå sett finalen sammen med medelevene våre og familie, og nå blir det både kake og pizza til hele gjengen, forteller en glad Thomas Elton Gundersen.

– Vi har sett finalen i kveld sammen med familie og venner, så vi skal nok feire litt her. Og så håper vi jo på at det blir feiring når vi kommer tilbake på skolen mandag, avslutter Bunes.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken