Gå til sidens hovedinnhold

«Katastrofe» klinte til med en tango og får vrikke potetsekken videre

Artikkelen er over 4 år gammel

Dommerne var fornøyde med Onsøy-gutten og gav han hver sin sekser for tangoen, men det var seerstemmene som reddet «Katastrofe» fra danseduell.

- Jeg er superfornøyd! Jeg kom på nest siste plass på poenglista, men jeg har så mange fantastiske folk som stemmer meg videre. Nå får jeg vrikke denne potetsekken en uke til, og det er helt nydelig, utbryter Petter «Katastrofe» til FB rett etter sendeslutt.

- Føler du at du har knekt koden nå som du endelig får gode tilbakemeldinger fra dommerne?

- Ja, litt. Det føltes mye bedre i dag enn det har gjort tidligere. Jeg følte meg mye tryggere på denne dansen enn de andre tidligere. Da var det lettere å leke og tulle litt, svarer han.

Les mer: - Hvis du sier nei til det, så synes jeg at du er en idiot!

Første danseduell

Petter «Katastrofe» Bjørklund Kristiansen og hans dansepartner Marianne Sandaker har seilt rett gjennom høstens tre tidligere episoder, på tross av en del negative tilbakemeldinger fra dommerne.

For første gang i høst var det danseduell blant de to parene med færrest poeng.

Forrige uke fikk Petter kritikk for å ikke vise noen personlighet på dansegulvet. Nå har han jobbet med å tørre å være litt skuespiller, og bli danse-Petter.

Han har prøvd seg på cha-cha-cha, quickstep og jive. Denne uken var det tango som stod på timeplanen, til låten «Am I wrong» av norske Nico og Vinz. I publikum var kameraten Stian «Staysman» Thorbjørnsen, som selv kom på andreplass i fjorårets finale.

Drita fulle russ

Før Petter gikk på gulvet hadde «Staysman» et tips å komme med:

- Bare tenk at publikum er drita russ!

- Det klarte jeg nok ikke helt, fordi folk så jo ikke akkurat sånn ut i publikum i kveld. Men det var et veldig morsomt tips, ler Petter «Katastrofe» etter han har gått videre i Skal vi danse 2016.

Så mer av danse-Petter

Da det ble kjent at Petter skulle delta i programmet, sa han til FB at han absolutt ikke kunne danse, men håpte at han hadde et skjult talent. I kveld fikk han 24 poeng fra dommerne, og de mente han viste tydelige fremskritt.

- Jeg så mer av Petter denne gangen. Det var litt sånn «wow, hva skjer her?». Noe fungerer bra. Du fløt fint over gulvet, men har litt dårlig holdning. Jeg ser et fremskritt her altså, smiler Trine Dehli Cleve.

Se Petter danse her!

- Sist så det ut som du danset med en kaktus mellom bena. Du samler deg finere nå, men du må jobbe med å komme lenger ned i knærne. Det er tungt og handler om ren trening. Du kommer til å komme langt, dette var mye bedre enn sist, sier dommer Tore Petterson.

- Det handler om å bli bedre og bedre, og det blir du definitivt. Stian ga deg et kjempebra tips, for på slutten av uka må du bare gønne på og slippe deg løs, sier Egor Filipenko.

Utrolig stolt av kompisen

Også kompisen «Staysman» er full av lovord.

- Forbedring! Ser tydelig at han har jobbet med holdningen sin. Kommer fotarbeidet opp et lite hakk nå blir det konge. Er utrolig stolt av ham, skryter han i en sms til FB.

Om dommerne er for strenge med kompisen er han forsiktig med å si noe om.

- Jeg skulle jo ønske han fikk fire tiere hver gang. Jeg er altfor inhabil til å mene noe om det.

Glenn Jensen røk ut

Poenglista viste at Petter lå nest nederst med sine 24 poeng, kun country-artist Jenny Jensen og hennes danspartner Jørgen var dårligere med 22 poeng. På toppen lå tidligere snowboard-proff Stine Bruun Kjeldås og Benjamin med hele 38 poeng. Men seerne stemte Petter og Marianne videre til neste uke – uten å havne i danseduell.

Det var tidligere Idol-programleder Markus Bailey og Iskrigerne-profil Glenn Jensen som havnet i danseduell, og til slutt måtte Glenn Jensen forlate programmet. 

- Det var utrolig kjipt med de to som havnet i duell, og at Glenn røk ut. Det er mennesker jeg har blitt veldig glad i og som fortjener å være med videre, sier Petter.

Les også: Katastrofe er kun et artistnavn

Les også: Ble bedt om å slutte på danseskolen

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.