I fjor tapte han mye penger – i år skal alt gå på skinner

TØR SMILE BREDT: Hvaler Gjestgiveris Øystein Elgheim ser frem mot gjestgiveriets største helg, nemlig plenkonsertene fredag og lørdag.Arkivfoto: Thomas H. Arntsen

TØR SMILE BREDT: Hvaler Gjestgiveris Øystein Elgheim ser frem mot gjestgiveriets største helg, nemlig plenkonsertene fredag og lørdag.Arkivfoto: Thomas H. Arntsen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Før det store innrykket på plenen stiller gjestgiver Øystein Elgheim bedre forberedt enn noensinne.

DEL

Det var under fjorårets utsolgte CC Cowboys-konsert at nettet sviktet fullstendig. Det sørget for at kortautomatene ble satt ut og publikum slet med mobildekningen.

En slik situasjon gjorde nattesøvnen dårlig for gjestgiver Øystein Elgheim.

– Det var rett og slett «ræva» dekning. På et viktig sommersted som Hvaler er det ikke godt nok, sier Elgheim som tapte et sekssifret beløp på trøbbelet.

Har hevet seg rundt

Elgheim lovet bot og bedring og i vinter tok Telenor affære. Tirsdag ble de siste testene gjennomført for å sikre tipp topp dekning.

– De har virkelig lagt prestisje i å fikse dette, så vi er meget takknemlig for strålende arbeid, sier gjestgiveren og tilføyer:

– I fjor møtte vi forståelse fra publikum og de hadde likevel brede smil, men i år lover vi både dekning, flere toaletter og forhåpentligvis enda bredere smil, humrer han.

Gode skussmål

Plenkonsertene går av stabelen denne helgen, med to sterke navn i norsk musikkliv som naturligvis er godt kjent for publikum i distriktet.

Kurt Nilsen solgte ut plenen da han var på besøk i 2013 og i fjor gjestet deLillos Litteraturhuset til stormende jubel.

– Hvorfor akkurat disse to?

– deLillos er blant de største bandene i norsk historie og Kurt gjorde en strålende jobb sist. Han er superproff, allsidig og har masse energi, så om man sammenligner har de mange likhetstrekk.

«All time high»

– Mange tenker nok at deLillos trekker et eldre og at Kurt trekker et yngre publikum. De har til felles at de virkelig appellerer til våre gjester, og det tenker vi mye på når vi setter opp hvilke artister vi ønsker oss hit.

Ser man på billettsalget later det til at gjestgiveren har gjort god utvelgelse.

– Vi ser på bortimot fullt hus begge dagene og det er mer solgt enn på samme tid i fjor. Dette er all time high for oss, kommenterer han.

Uskyldig minifestival

På Hvaler anses plenkonsert-helgen på som en liten festival som tross publikumsmengden blir nokså intim.

– Vi er litt annerledes her enn andre steder, for vi har verken stol eller border ute på området, vi har en plen og det er det. Jeg tror folk liker det uskyldige preget vi har over oss, sier gjestgiveren.

Gjennom mange år med underholdningstilbud har Elgheim og hans stab ikke blir nervøse, men sommerfugler i magen får de alltid.

– Gjennom tiden har vi opparbeidet oss en kompetanse internt, men visse ting råder vi ikke over. Det er publikum selv som skaper god stemning og det satser vi på at det blir, avslutter gjestgiveren.

Artikkeltags