Gå til sidens hovedinnhold

«Klovnene» er på vei til Dampskipsbrygga

Artikkelen er over 4 år gammel

I august blir det stor sensommerfest i Fredrikstad. Blant artistene som kommer er «Klovner i kamp», Chris Medina og Ole I Dole.

– Vi er tross alt landets mest attraktive by- og det ryktet må vi opprettholde, forteller pressenansvarlig for Sensommerfesten i Fredrikstad, Christian Brevik.

Bryggas gave til Fredrikstad by

Siste helgen før skolestart braker det løs med sensommerfest på P-plassen på Dampskipsbrygga i Fredrikstad.

– Vi ønsket at det skulle skje noe spesielt i byen før ferien var over og mens det var fadderuke for de nye studentene. Festen vil finne sted den 18. og 19. august og er «Bryggas» gave til Fredrikstad by og dens befolkning i anledning av byens 450 års jubileum, forteller Brevik.

«Klovnene» er på vei

Brevik forteller det er et samarbeid mellom Ocean Club og OMG som har satt i gang «Sensommerfesten Fredrikstad 2017» hvor de har fått inn både internasjonale og lokale artister til å spille.

– På fredagen har vi gleden av å presentere bandet «Klovner i kamp», og det syns vi er utrolig artig at vi har fått til. Bandet er kjempepopulært. Som forband til konserten kommer den lokale hiphop-stjernen, Skranglebein, med venner, forteller Brevik.

Klovner i kamp ble lagt på is i 2006 , men i årene som fulgte ble musikken spredt til nye generasjoner av fans. I 2013 skulle «Klovnene» spille en "one night only" konsert på Sentrum Scene. Billettene ble revet bort i løpet av kort tid og bandet måtte sette opp to ekstra konserter.

– De siste årene har «Klovner i Kamp» spilt et utvalgt knippe av konserter over det ganske land og overalt hvor klovnene kommer er det fulle hus og en overflod av kjærlighet. Så Fredrikstad, nå er det bare å gjøre seg klare. «Klovnene» er på vei, for å feire byens jubileum sammen med oss, sier Brevik.

Første gang i Fredrikstads historie

På lørdagen kjøres det i gang allsang på «Brygga» hvor flere internasjonale stjerner tar turen.

– For første gang i Fredrikstads historie har vi satt i gang «Allsang på brygga» som er noe for alle generasjoner. Vi får besøk av Chris Medina, Cecilia Vennersten og Adam Douglas. Mer lokalt kommer det nasjonale ikonet Ole Evenrud, bedre kjent som «Ole I Dole», Bjørn Ø. Bya, Atle Jensen og Jeanette Heidenstrøm, forteller Brevik. I tillegg skal Maria Mohn vært vertinne og konferansier.

– Siste helgen før skolen begynner og midt i fadderuken til studentene. Vi vil slå flere fluer i en smekk. Lørdagen kjører vi i gang allsang på Brygga. Chris Medina kommer, samt Ole i Dole. Vi har fått både internasjonale aktører og lokale. Det blir Atle Jensen og Maria Mohn som skal sy det hele sammen, sier Brevik.

Vil lage en minnerik helg

Brevik legger vekt på at sensommerfesten er til for at folk skal få kose seg.

– Vi er tross alt landets mest attraktive by- og det ryktet må vi opprettholde. Vi ser at både Idyll- og Månefestivalen er veldig vellykket og vi vet at folk koser seg når det er slike arrangementer i byen og målet er å lage en minnerik helg i Fredrikstad.

Han legger til:

– Et slikt arrangement hadde ikke vært mulig uten bidrag fra byens næringsliv. Og billetter kan man kjøpe på Fredrikstad Kino eller Ticketmaster, sier han.

Kommentarer til denne saken