NRK sier ja til å lage tv-serie av «En sjøens helt». Prislapp: 150 millioner kr

NRK og Filmkameratene har i et par år jobbet med å utvikle en TV-serie basert på bøkene til Michelet.

NRK og Filmkameratene har i et par år jobbet med å utvikle en TV-serie basert på bøkene til Michelet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Forfatter Jon Michelets populære romanserie «En sjøens helt» har nå fått endelig klarsignal i seilasen mot å bli en storstilt dramaproduksjon på NRK.

DEL

Bøkene handler om krigsseilerne under andre verdenskrig, og dette blir NRKs dyreste tv-produksjon noensinne, med et budsjett på rundt 150 millioner kroner, dobbelt så mye som tv-serien «Kampen om Tungtvannet». Det melder NRK.

Jon Michelet, som bodde i Larkollen, rakk å fullføre serien «En sjøens helt» før han døde i april 2018. Han ble 73 år.

Michelet begynte i godt voksen alder på storverket «En sjøens helt»om de norske krigsseilerne, og slo med verket igjennom som forfatter på nytt. Første roman i verket, «En sjøens helt – Skogsmatrosen»skildret krigsseilernes liv og skjebne. Boka var blant de mest solgte bokhøsten 2012.

Første sesong blir på åtte episoder, og lages etter den første boken i den totalt seks bind lange serien, nemlig «Skogmatrosen», skriver NRK. Serien blir å se på skjermen i 2021 eller 2022.

PS! For sitt arbeid med å løfte frem krigsseilernes skjebne ble Jon Michelet tildelt Østfoldprisen i 2013, Norsk Sjøoffisersforbunds hederspris i 2015, Anders Jahres kulturpris i 2016 og Erik Byes minnepris i 2017.

Artikkeltags