Gå til sidens hovedinnhold

Kortdokumentar-maraton på Fredrikstad kino

fsadfsdfsadf

Artikkelen er over 4 år gammel

Gjennom hele helgen har det blitt vist kortdokumentarer på kinoen, der publikum har blitt med på å bestemme publikumsprisen.

«Se dokumentarfilm- bli litt klokere» er slagordet til dokumentarfestivalen Nordic/docs. De som har hatt festivalpass under festivalen har garantert blitt smartere. Hele helgen har nemlig vært full av dokumentarfilmer på Fredrikstad kino.

Hele lørdag ble det spilt dokumentarfilmer på rekke og rad. Tidligere på dagen hadde det vært seminarer og masterklasse med Nick Broomfield.

Kortdokumentar med bedømming

I sal 1 på Fredrikstad kino ble det vist fire kortdokumentarer etter hverandre. Dette ble gjort både torsdag, fredag og lørdag. Det var «Thea», «Strim», «Tvillinger» og «Møtes i en bil» som ble vist lørdag ettermiddag. Alle fikk med seg en lapp inn i salen der man skulle bedømme filmene, og det var avstemmming om publikumsprisen, som blir utdelt senere i kveld.

Hvilken dokumentar likte du best?

- Jeg likte dokumentaren om Thea best, forteller Stina Pedersen (26).

- For en utrolig vakker jente. Hun er bare positiv og blid, på tross av det hun sliter med, fortsetter hun.

Det var nok flere i salen med den som favoritt.

Dramatisk form for epilepsi

Dokumentaren varte ikke lenger enn 13 min, men på disse minuttene ble man kjent med 12 år gamle Thea fra Otta. Alt var i svart/hvit bilder med lyd til.

Hun har en dramatisk og alvorlig form for epilepsi, men med gode venner, familie og mye humor kommer hun seg gjennom det.

Hun har tatt luftamublansen flere ganger, men husker det ikke. Hver gang hun tar ambulansen har hun så store anfall at alt går i svart.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.