Musikantene i Nøkleby skolekorps gleder seg til søndagens jubileumskonsert i Bibliotekets Aula. 60 år skal feires med pomp og prakt.

– Marsjene er kjedeligst

– Jeg er litt nervøs, men det er fordi jeg skal spille en solo. Jeg har øvet mye da, i dag har jeg øvet en hel time før de andre kom, sier Hedda Svensen som spiller valthorn.

Sammen med de andre i ungdomsgruppa er hun i innspurten mot helgens jubileumskonsert. De har forberedt mye forskjellig musikk som inkluderer både nye og gamle slagere.

– Marsjene, som folk oftest forbinder med korps, er det kjedeligste, det er å spille nye sanger som er morsomt, mener Jonas Moen.

Maria Mohn skal synge

Under konserten vil alle medlemmene i korpset være med å spille, det betyr musikanter i alle aldere. I tillegg skal Maria Mohn være med som solist.

– Det er kult å ha med noen som kan synge til sangene, sier Moen.

– Det er veldig gøy å ha med noen som er så flinke, og det blir noe helt annet, tilføyer Victoria Lauritsen.

Var nær slutten

Det var likevel ikke alltid man trodde at det skulle bli noe 60-årsjubileum. Da Terje Adolfsen ble engasjert i Nøkleby skolekorps i 2010 var det bare to medlemmer.

– Jeg er med i Lisleby musikkorps og ble engasjert her. Jeg tok da kontakt med foreldrene til de to som var med i korpset og spurte om de var villige til å gjøre en ny innsats for å få flere medlemmer. I dag står vi med rundt 35 medlemmer, så det har virket, forteller Adolfsen.

Med blant annet rekrutteringskonserter fikk de med Victoria og Jonas som har vært med i seks og sju år.

– Hverdagen har endret seg veldig de siste ti årene, det er mer konkurranse fra andre aktiviteter. Så da jeg kom inn i 2010 bestemte vi oss for at vi skulle glemme det gamle, tenke på oss selv og se fremover, sier Adolfsen.

– Det har gått dårlig med skolekorps i Fredrikstad sånn generelt de siste årene, men her på Nøkleby gror det godt. Det er en fin hobby å spille et instrument, en hobby man har for livet. Så det blir fint å feire det med en konsert på søndag, påpeker Adolfsen.