Gå til sidens hovedinnhold

– Fløte er i samme familie som Karl

Skuespiller Nils Vogt gleder seg til nytt sommereventyr på Hvaler

Artikkelen er over 5 år gammel

Produsentene i Kulturværste legger nå siste hånd på manuset til «Fløte på nye sommer-eventyr», som skal spille i Brottet til sommeren. Hovedrolleinnehaver Nils Vogt gleder seg.

Selv om snøen har bekledd bakken og kulden fortsatt river godt, sitter Hans-Petter Thøgersen og Ole-Hermann Lundberg dypt inne i sommernostalgien. De legger i disse dager siste hånd på manuset til den nye forestillingen «Fløte på nye sommereventyr».

- Det er en oppfølger fra forestillingen i fjor, men denne gangen er karakteren Fløte i fokus, forteller de to produsentene.

De forsikrer at man ikke bør ha sett forestillingen året før for å kunne se denne. Grunnsituasjonen er den samme: Prippen Oslo-mann tar litt ufortjent stor plass på Hvaler.

Like sint som Karl Reverud

Karakteren Fløte skal i år, som i fjor, gestaltes av ringreven Nils Vogt, som mange kjenner best som den fyrige Karl Reverud.

– Mange har referanser til denne Karl-figuren, og han her er i samme familie. Han har et litt for høyt selvbilde og går på trynet gang på gang, men kommer seg alltid opp igjen. Han er en skikkelig irriterende fyr og et mareritt å ha som nabo, ler Vogt.


Les også: – Liker ikke selvhøytidelige folk

Situasjonskomikk

Forestillingen er, som ofte signert Kulturværste, en musikal med lokal forankring. Men denne gangen går de mer vekk fra det lokalhistoriske, og bruker tiden som referansepunkt, mer enn som en utspillende rolle. Handlingen skal foregå i 1959.

– I år har vi også spisset rollegalleriet, og fokusert mer på komikken, forklarer manusforfatter Thøgersen.

Genredefinisjon kan være vanskelig, men Kulturværste lover skarp, renspikket situasjonskomikk, når de dette året skal fylle steinamfiet på Hvaler for 12. året på rad.

Gleder seg til nye sprell

At store deler av sommerferien går med til å spille teater, gjør ikke Nils Vogt noe.

– Det var en veldig hyggelig opplevelse i fjor, vi fant tonen, så selv om det stjeler mye av ferien min, er det mye positivt å hente, sier Vogt, som også trives godt i rollen som Fløte.

– Det er en veldig takknemlig rolle som er morsom å spille. Og å spille på en scene som Brottet er en spennende utfordring. Før i fjor hadde jeg aldri spilt utendørs før, så nå gleder jeg meg til en ny runde!

Kommentarer til denne saken