40-åringen er ute med album nummer to; tre år etter at han slapp debutalbumet «Leave the sinking ship behind».

Nå har han gjort alt i Sverige, og tekstene er norske.

– Jeg er nok mer fornøyd med denne platen, sier komponisten.

På vaskeseddelen fra managementet så hevdes det at platen er en voksende perle med spennende sound.

Gammelt samarbeid

Walther Høidahl har hatt et nært samarbeid med Anders Eckeborn. Svensken har lagt på alle gitarer på platen, og spilt bass. Simon Walther har spilt banjo og synthesizere. Alt er spilt inn i et studio i Stockholm

– Lydbildet kan nok oppfattes som gitarer med mye fuzz, synth og bass. Og jeg vil mene at det er popmusikk med innslag av rock, sier han.

Fire av låtene skriver seg fra perioden 2002–03. Da samarbeidet Walther og Eckeborn, og spilte inn fire sanger. De ble lagt ut for digital lytting, men deretter glemt.

– Vi plukket dem frem igjen til denne platen, og jeg har i tillegg skrevet seks nye sanger til. Vi har spilt inn alt i Blackstrap studio i Stockholm, og fikk trommehjelp av Joakim Wallin.

– Denne gangen mener jeg at jeg har brukt mer tid på tre ting: Sangen, banjoen og produksjonen, utdyper artisten.

Mer harmoni

– Hva mener du å høre har endret seg på tre år, hvis du skal vurdere det nye produktet selv?

– Jeg er selvsagt mest fornøyd med det siste prosjektet, og tror det er sånn. Forrige plate er lagt vekk. Men jeg føler det nå er mer helhetlig, at tekst og musikk er mer i harmoni. Og jeg kom til studio med demo på alt sammen. Så vi tok det deretter fra svart-hvitt til farger og endte opp med 3D, illustrerer Walther.

Konsert på konsert

Han føler han har fått en musikalsk oppreisning med denne platen, og det er allerede unnagjort to releasekonserter, i Fredrikstad og Oslo. Hovedstaden er besøkt dobbelt, og det er lagt planer om et par jobber i Sverige på ettersommeren.