The Savage Rose feirer 50 år foran Månefestivalens publikummere

Veteran: Annisette Koppel er veteraen  Savage Rose. Søndag kan du se og høre henne i Gamlebyen.

Veteran: Annisette Koppel er veteraen Savage Rose. Søndag kan du se og høre henne i Gamlebyen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det danske rockebandet har gjennom et halvt århundre gledet musikkentusiaster verden over - søndag står jubilantene på festivalscenen i Gamlebyen.

DEL

Etter å ha forsøkt å få The Savage Rose til Fredrikstads desidert største festival i en årrekke, lyktes arrangørene endelig - og timingen kunne ikke vært bedre.

Pionérer

Det danske rockebandet er kanskje vel så kjent for sitt opprør mot den kommersielle musikkbransjen, som for sitt kritikerrose uttrykk.

Plata «Wild Child» fra 1973, er et av bandets mest kjente album, men ble også et vannskille i gruppas historie.

Rett etter utgivelsen brøt de med den etablerte musikkindustrien og plateselskaper som ønsket at de skulle skulle bli kommersielle. De gikk over fra å synge på engelsk, til å synge utelukkende på dansk, og har siden den gang vært sett på som et av Danmarks viktigste pionérer innenfor sjangeren psykedelisk rock.

Stor begeistring

For første gang skal gruppa innta Måne-scenen, og begeistringen lar ikke vente på seg.

– Det er ekstra trivelig at vi klarte å få The Savage Rose til Månefestivalen akkurat når de fyller 50 år. Vi har forsøkt å få de hit i en årrekke - endelig lyktes vi. The Savage Rose er noen av de viktigste pionérene innenfor skandinavisk rock - samtidig som det spesielt stas at de har en av verdens ledende kvinnelige frontfigurer innenfor sjangeren, forteller daglig leder og produsent for Månefestivalen, Torill Frydenlund.

Anerkjent frontvokalist

Frontvokalist Annisette Koppel ble med i gruppa året etter at brødrene Anders og Thomas Koppel dannet rockebandet i 1967. Til tross for sistnevntes bortgang i 2006, valgte gruppa å fortsette - da med flere nye medlemmer.

I dag består The Savage Rose av Annisette Koppel (frontvokalist), Naja Rosa Koppel (kor), Amina Carsce Nissen (kor), Palle Hjorth (hammond orgel, piano, synths), Anders Holm (trommer, perkusjon), Jakob Falgre (bass), Rune Kjeldsen (gitar, mandolin), og Frank Hasselstrøm (trombone, trompet, keyboard).

Spiller på Rockefeller

9. november returnerer den danske gruppa til Norge, da for å spille for et fullsatt Rockefeller i Oslo.

To dager senere tar de så turen over fjellet til USF Kulturhus i Bergen. Begge konsertene er en del av The Savage Rose sin skandinaviske 50-årsturné.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken