Eks-CC Cowboys medlem slakter Staysman og Lazz

Totalslaktes: Fredrikstad-duoen høster ikke mer enn en ener fra Dagbladets Anders Grønneberg.

Totalslaktes: Fredrikstad-duoen høster ikke mer enn en ener fra Dagbladets Anders Grønneberg.

Artikkelen er over 5 år gammel

– Jeg hører bare på det når jeg får betalt for det. Og da tar jeg meg godt betalt. Da får jeg smuss- og risikotillegg for å hanskes med sånne virusbefengte ting.

DEL

Det sier Anders Grønneberg til FB. Kråkerøy-gutten er kjent som tidligere bassist i CC-Cowboys der hans lillebror fremdeles er vokalist. Nå er han journalist og musikkanmelder i Dagbladet.

I går skrev han en anmeldelse av duoens siste låt «Lærerinna» i Dagbladet. Han trillet terningkast 1 til Fredrikstadguttene og kalte det «klamme sex-fantasier fra godt voksne menn».

Krever smuss-tillegg

Denne helgen tilbringer han selv på Øyafestivalen i Oslo, hvor han skal høre på musikk han selv liker. På spørsmål om han noen gang lytter til Staysman og Lazz er han klar i sin tale.

– Nei, jeg hører bare på dem når jeg får betalt for det. Og da tar jeg meg godt betalt. Da får jeg smuss- og risikotillegg for å hanskes med sånne virusbefengte ting.

– Er du fornøyd med hvordan Staysman og Lazz representerer Fredrikstad?

– Jeg tenker egentlig ikke på at de er Fredrikstadfolk, men når du sier det så er de vel derfra ja. Jeg har snakket med guttene jeg, og de er hyggelige. Det er bare det de driver med som jeg synes er forferdelig. Jeg kan ikke ta det seriøst engang, sier han.

I anmeldelsen trekker han frem Staysman & Lazz sin låt «En godt stekt pizza» som en klassiker sammenlignet med denne nye låta. Gruppa havnet i hardt vær under Norway Cup da de spilte «En godt stekt pizza» foran cup-deltakerne.

– Det er helt konge det

Stian «Staysman» Thorbjørnsen tar seg ikke nær av den krasse anmeldelsen – snarere tvert i mot.

– Det er helt topp det, helt konge. Den anmeldelsen er jo et kunststykke. Anders vet at vi er superglade i tabloide anmeldelser og at vi er veldig glad i terningskast 1. Han legger sjela si i anmeldelsene sine, sier Thorbjørnsen til FB.

– Vår musikk vil aldri høste terningskast 6, og det skaper ekstremt mye mer oppmerksomhet når vi får slakt. Vi har fått mange trofaste fans, og det er de vi lager musikken for – ikke musikkritikere i Dagbladet, mener han.

«Staysman» er tydelig på at når bandet får slakt i media, så er dette en vinn-vinn situasjon.

– For fem år siden gadd ingen å skrive om oss. Så fort jeg genererte klikk så begynte de å skrive om oss. Journalisten kan slakte oss akkurat som han vil og det blir en kongeartikkel som også vi synes er ekstremt morsomt, sier han og legger til:

– Det hadde vært kjedelig med en treer og kjedelig innhold i anmeldelsen der de omtaler oss som ordinære.

Se musikkvideoen og hør den nye låta «Lærerinna» her:

Forventer ikke storkunst

Grønneberg er ikke overrasket over kvaliteten på musikken fra guttene.

– Man forventer jo ikke noen storkunst fra den kanten der. Jeg synes ikke jeg var særlig streng med terningen, sier han om «Lærerinna».

Til vanlig hører Grønneberg på mye norsk og svensk musikk i følge han selv.

– Jeg hører på gitarbasert melodisk musikk. Elektronika og slikt er ikke helt min greie. I kveld skal jeg se Thåström på Øyafestivalen, det er et band jeg ofte kommer tilbake til, sier han avslutningsvis.

Artikkeltags