Gå til sidens hovedinnhold

Ungdommens festivaldag i Råde

Artikkelen er over 3 år gammel

Fredag var det de yngste sin tur til å kose seg på Tusenårsplassen. Med flere kjente navn på plakaten, strømmet barn og unge til festivalteltet i Råde sentrum.

Se Fredriksstad Blads livestream fra Råde Parkfestival her!

Åpningsdagen av Råde Parkfestival torsdag kveld var en storslagen suksess blant den eldre garde. Stappfulle benkerader fikk med seg både bokbad med Tom Egeland, et hysterisk standup-show med Herodes Falsk og konsert med Benny Borg.

Les også: Fullstappet under åpningen av Råde Parkfestival

Barna storkoste seg

Festivalens andre dag ble innledet av Kaptein Rødskjegg og sjørøverne. Piratene, som i en årrekke har turnert Norge på kryss og tvers, ble svært godt tatt i mot av Rådes yngste bygdeværinger.

 

Med autentiske kostymer, fengende melodier og et godt manus, klarte Kaptein Rødskjegg og hans sjørøvere enkelt å holde engasjementet oppe blant de hundrevis av barna som hadde møtt opp fredag ettermiddag.

Les også: Rådes parkfestival er booket ferdig

Ungdomsfavoritter

Brødreparet Sondre og Marcus er kanskje best kjent som MGP Jr-duoen 2Boys. Brødrene går nå under scenenavnet SOMA, og Sandefjord-guttene så ut til å stortrives blant hundrevis av unge Råde-fans.

 

Ungguttene satt også i gang kveldens første jentehyl, noe som vedvarte gjennom hele deres opptreden.

Les også: Festdag for barna under Råde Parkfestival 2016

Drøbakduoen Innertier var nestemann ut på scenen, og med sine lett gjenkjennelige listetoppslagere skjøt stemningen ytterligere i været inne i festivalteltet fredag kveld.

Utvilsomt kveldens mest populære låter, var 2016-slageren «Si Ja!», med Fredrikstads egen Petter «Katastrofe» Kristiansen, samt Marcus & Martinus-samarbeidet «Ei som deg».

Les også: FestiBorg truer med å flytte til Fredrikstad på grunn av konservativ alkoholpolitikk i Sarpsborg

 

Adelén avsluttet til jentehyl og jubel

Tønsberg-artisten Adelén fikk gleden av å avslutte den feststemte barne- og ungdomsdagen på Råde Parkfestival. Med et noe hest publikum som kanskje hadde slitt seg litt ut etter å ha sunget med på de forrige artistenes timelange konserter, klarte fremdeles Adelén å holde på publikums interesse helt frem til konsertslutt.

Se Adeléns hilsen til Råde her!

Over 350 barn og unge koste seg på andre dag av Råde Parkfestival, men det er nok et par tenåringsjenter som kommer til å ha hese stemmebånd de neste dagene. 

Bildeserie

Bilder i fra Råde parkfestival Fredag

Kommentarer til denne saken