Gå til sidens hovedinnhold

Nytt musikalsk samarbeid

Artikkelen er over 6 år gammel

Kunstneren Asgeir Midthjell (60) gjør comeback som musiker og komponist. Sammen med tre kvinnelige vokalister inviterer han til konsert med følgende tema: «Liv- litt død- og mye kjærlighet».

De fleste i Fredrikstad forbinder ham med billedkunst, med spesiell vekt på foto, men Asgeir Midthjell har også en fortid som musiker og låtskriver.

– I 20-årene skrev jeg mye musikk, spilte tangentinstrumenter og hadde til og med et eget jazzrock-band. Gradvis vek musikkengasjementet plassen for billedkunst, men nå er det på tide å hente fra gamle talenter igjen, smiler han.

Kvinnelig trio

Onsdag 28. oktober i Café Magenta i Gamlebyen vil publikum få oppleve en helt spesiell konsert, skal vi tro initiativtageren.

Sammen med sangerne Renate Gjerløw Larsen, Desirée Ulvestad-Grandahl og Marit Mossik byr han på egenkomponert musikk til tekster av kjente norske lyrikere.

Vokalistene vil både fremstå som en trio og synge flerstemt, men vil også tolke sanger hver seg.

– Vi gleder oss veldig, for dette er helt annerledes enn det vi vanligvis fremfører. Det er krevende stoff, men svært vakkert og melodisk. Og tekstene er knallsterke, sier Desirée, og får bifallende nikk fra sine to medvokalister.

Annerledesheten trigger

– At musikken skiller seg såpass mye fra det vi pleier å synge på scener i Fredrikstad, har nok trigget litt ekstra. Det er deilig å få synge sanger med dype, meningsfulle tekster om livet, døden og kjærligheten. Det er ikke så ofte en får anledning til det. Mye er jo blott til lyst, erkjenner Renate Gjerløw Larsen.

Blant et knippe på nærmere 20 sanger som skal fremføres på Magenta den 28. oktober, er 15 nyskrevne. De resterende sangene skrev Asgeir Midthjell da han var 23 år.

Poetiske tekster

– Vi snakker om en kombinasjon av jazz, viser og klassisk musikk. Tekstene har kjente lyrikere som Inger Hagerup, Finn Carling, Hans Børli, Rolf Jacobsen og Karin Boye skrevet, forteller komponisten.

– Blir dette en engangsforeteelse?

– Nei! Jeg har store musikalske planer for fremtiden med denne kvartetten, uten at jeg vil gå i detalj om det nå. I tiden fremover vil jeg nok konsentrere meg mer om musikk enn billedkunst.

Kommentarer til denne saken