Savage Rose kommer i 2019

CITY SCENE: 30. april kommer The Savage Rose, anført av Annisette Koppel, til City Scene.

CITY SCENE: 30. april kommer The Savage Rose, anført av Annisette Koppel, til City Scene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

De spilte på Blå Grotte i 2008 og på Månefestivalen 2017. Nå dukker The Savage Rose opp på City Scene i 2019.

DEL

Du kan sette av 30. april og varme opp til toget dagen etter.

The Savage Rose har holdt koken i 50 år, og ga så sent som i 2017 ut skiva «Homeless». Det var deres 25. studioalbum, og den fikk en femmer i både avisene Politiken og Extra Bladet.

Faktisk kom det tre plater på ti år fra danskene.

Frontfiguren heter fortsatt Annisette Koppel (70), og mange forståsegpåere hevder at det låter bedre og tettere enn noensinne. At de mistet sin sentrale mann Thomas Koppel i 2006, ser ikke ut til å ha bremset bandet noe som helst.

Men du finner ikke den samme gløden fra langt ute på venstre side lenger, fra den tiden de hadde en egen revolusjon med spillejobb i Albania og Palestina. Og selv om de har noe å fortelle i tekstene sine, så er budskapet dempet mer ned. Musikken har gjennom 50 år dreid fra psykedelisk rock og mer inn mot rock og soul. Men vanligvis byr de på låter fra hele karrieren. Og det er litt å plukke fra!

Dagens medlemmer i veteranbandet er Annisette Koppel (vokal), Naja Rosa Koppel & Amina Carsce Nissen (kor), Nikolaj Hess (tangenter), Las Nissen (gitarer), Jacob Haubjerg (bass), Anders Holm (trommer) og Frank Hasselstrøm (trompet/trombone og tangenter).

Artikkeltags