Glenn Hughes fra Deep Purple til Gressvik Summerparty

2008: Glenn Hughes gjestet Båthusteatret

2008: Glenn Hughes gjestet Båthusteatret Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Da er fredagens artist på Gressvik Summerparty klar: Glenn Hughes (65) kommer med en ren Deep Purple-pakke, og 3.–4. august 2018 kan bli årets nostalgiske godtepose.

DEL

For det er allerede klart at Chris Thompson spiller Manfred Manns Earth Band-låter på lørdag med Mads Eriksen Band.

– Det har tatt litt tid å få Hughes på plass, for det var nye folk å forholde seg til i Los Angeles, sier Petter Johansen.

Han er kjempespent på hvordan dette vil slå an, men mener sjansene er store for å få fylt opp begge augustdagene. Neste år er det 15. gangen torvet på Gressvik gynger.

Chris Thompson tar jubileumsrunden på Gressvik Summerparty 

Fjerde gangen

Han har hatt Hughes her i byen tidligere, men han har på tre tidligere besøk ikke vært headliner på Gressvik.

– Vi fikk ham til Paviljongen (2009) da det ble en akustisk konsert og Båthuset Scene (2008) på privat basis, og han var gjest hos Ken Hensley med Live Fire på Gressvik 2007.

2007: Gressvik Summerparty hadde Glenn Hughes som gjest hos Ken Hensley (lengst unna) og Eirikur Hauksson.

2007: Gressvik Summerparty hadde Glenn Hughes som gjest hos Ken Hensley (lengst unna) og Eirikur Hauksson. Foto:

 Men nå kommer han for fjerde gang med et nytt band som skal spille alle godlåtene fra Purples katalog. Det ser jeg frem til. Og jeg tror vi kan hente folk fra en bit unna Fredrikstad med helgens lineup. Vi har allerede helgepassene klare for dem som ikke har ordnet julegavene ennå, ymter Johansen frempå.

Roger (62) er så blodfan av Gressvik Summerparty at han har laget scrapbook 

Glenn Hughes kommer med sin stemme og bassgitar. Han har med seg Jeff Colman på gitar, Lachy Doley på tangenter, og svenske Pontus Engborg på trommer. De kaller det beskjedent nok for "Classic Deep Purple Show", og Hughes mener konserten skal bli episk.

Suksess

Glenn Hughes ble medlem av tredje og fjerde utgaven av Deep Purple, med start i 1973 og frem til slutten 1976. Den siste konserten skjedde på Liverpools Empire Theatre 15. mars 1976. Da gikk Hughes ut av døra og vekk. Det ble solokarrière og innhopp i Black Sabbath på 80-tallet. Han så seg ikke tilbake, frem til nå.

Kulturen på Gressvik går med overskudd uten støtte 

Og hva kan du vente deg å få høre? Tja, på listen vil du nok finne "Burn", "Stormbringer", "You keep moving on", "Mistreated", "Getting Thighter", "Highway Star", "Smoke on the water", "Sail away" og enda litt til.

Det er nok av bra skiver å plukke fra. Et minne fra den hjemlige hylla lyder "Deep Purple in Rock", "Fireball" og "Machine Head".

Du kan lese litt mer om bandet på Hjemmesiden

Artikkeltags