El Cuero imponerte i Gamlebyen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det er ti år siden El Cuero slapp første album i 2007 – nå er de klare med sjette studio-album.

DEL

Lørdag kveld opptrådte det plateaktuelle rockebandet El Cuero på Gamlebyen kulturhus. Bandet som har hentet mye inspirasjon fra artister som Bob Dylan, Tom Petty og Neil Young slapp ut sitt sjette studioalbum, ”For All Remaining Days” 27. Januar, og er i den anledning på Norges-turné. Ved siden av de seks studio-platene har bandet i tillegg spilt inn en live-plate, hvor låta ”No Seats At the Fillmore” er fra en live-konsert på St.Croix.

– Jeg stortrives i Fredrikstad, sier frontmann og vokalist, Brynjar Takle Ohr.

Jobber best under press

Karene som har spilt sammen som El Cuero i nærmere 12 år har tidligere vært på besøk i Fredrikstad under andre turneer. Bandet, som består av vokalist og gitarist Brynjar Takle Ohr, trommis Håvard Takle Ohr, Tommy Reite på bass og Vegard Strand Holthe på gitar, forteller at muligheten til å reise rundt i Norge er med på å motivere bandet til å lage musikk.

– Vi jobber best når vi presser oss selv litt, forteller bassist Tommy Reite. – Om vi setter oss ned og bestemmer oss for å slippe plate om to måneder, så setter det ofte i gang kreativiteten og driven, sier han. – Det at vi får sett så mye av Norge er også veldig engasjerende, legger Håvard til.

Spiller med ”den flinkeste jenta i klassen”

Bandet startet opp i 2005 med Øyvind Blomstrøm på gitar, men etter at han forlot bandet for noen år siden, tok Vegard Holthe opp gitaren i hans sted – etter litt overtalelse fra vokalist Brynjar.

– Vegard var litt nervøs for å ta over etter Øyvind, men vi visste allerede at han var veldig talentfull, forteller Brynjar. – Vegard er litt som den flinkeste jenta i klassen, som alltid følte at det gikk veldig dårlig på prøva, men som allikevel endte opp med toppkarakter. Vi er veldig fornøyde med valget av gitarist, legger han til.

Norges beste live-band

Det er noen år siden bandet tok turen til Fredrikstad sist gang, forrige gang gikk turen til St. Croix. Til tross for begrenset plass inne på kulturhuset, åpnet bandet som om de spilte for langt flere enn det var plass til inne i lokalet. Adrian Michelsen (19) hadde ikke hørt om El Cuero fra før, men ble positivt overrasket av Kristiansunds-bandet.

– Jeg synes konserten var helt fantastisk, sier nittenåringen fra Fredrikstad. Adrian, som selv spiller musikk, ble veldig inspirert av bandets opptreden.

– Jeg fikk høre rett før konserten begynte at de visstnok skulle være Norges beste liveband – Dette er en påstand jeg stiller meg helt og holdent bak, sier en fornøyd Adrian

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken