Fredrikstad-artisten J. Bayou har fått et uventet publikum i Brasil

Fredrikstad-artisten J.Bayou, eller Jørgen Johnsen som han egentlig heter, gjør uventet suksess i Brasil.

Fredrikstad-artisten J.Bayou, eller Jørgen Johnsen som han egentlig heter, gjør uventet suksess i Brasil. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det var et noe overraskende syn som ventet artisten da han gikk inn i strømmetjenesten Spotify for å sjekke hvor musikken hans blir spilt mest.

DEL

J. Bayou, eller Name som han tidligere har kalt seg, har de siste årene gjort seg godt bemerket i Norge. Nå har også et uventet land fått øynene opp for den karismatiske Fredrikstad-artisten, som egentlig heter Jørgen Johnsen.

Kom som et sjokk

34-åringen sperret opp øynene da han gikk inn på strømmetjenesten Spotify for å sjekke hvilke byer musikken hans har flest avspillinger i.

– Jeg fikk litt sjokk da jeg fikk se at det ikke var i Norge musikken min ble spilt mest i det hele tatt, men i Brasil. Og det morsomme er at det til stadighet dukker opp nye brasilianske byer på topp fem.

Flere av Brasils største byer

Blant byene som utmerker seg, finner vi blant annet Brasils hovedstad.

– Mennesker i São Paulo hører på meg mest. Deretter følger Rio De Janeiro, tett etterfulgt av Curitiba, Belo Horizonte og Brasilia, forteller artisten.

Ikke overraskende synes Johnsen det er gledelig med denne typen uventet interesse for hans særegne soul-musikk på andre siden av kloden.

Stor soul-interesse

At det var nettopp Brasil som toppet listen, er allikevel ikke så fjernt, hvis man tenker nærmere på det, forteller Johnsen.

– Brasil har en lang historie med både soul og funk, så jeg er ikke direkte overrasket over at de hører på soul der. Men at det lille jeg har utgitt av musikk har begynt å spre seg der helt uten promotering, er litt spennende, avslutter han.

Artikkeltags