Tons of Rock maste og maste, og Equinox takket ja til comeback

Comeback: Skule Stene, Grim Stene og Ragnar Vestin (fra venstre) er orignalbesetningen i Fredrikstad-bandet Equinox. Nå blir det opptreden på Tons of Rock.

Comeback: Skule Stene, Grim Stene og Ragnar Vestin (fra venstre) er orignalbesetningen i Fredrikstad-bandet Equinox. Nå blir det opptreden på Tons of Rock. Foto:

Av og
Artikkelen er over 2 år gammel

Equinox gjør et comeback på Tons of Rock fredag 22. juni. – De har spurt oss flere ganger, men vi har takket nei. Nå takket vi ja i et svakt øyeblikk, sier trommeslager Ragnar Westin, og ler.

DEL

Fredrikstad-bandet går på scenen samme dag som blant andre Kvelertak, Skambankt og Helloween. Da nyheten ble kjent onsdag, så ble det vært en viss pågang på telefonen til Westin og de andre guttene.

Og bandet sier det på denne måten: – En øredøvende stillhet siden slutten av forrige årtusen er omme. Til sommeren blir det Tons of Thrash på Tons of Rock. Vi sa fra da, at vi sees igjen og Equinox holder alltid ord: Auf Wiedersehen.

– Over all forventning 

Litt redsel

Westin legger ikke skjul på at det er en blanding av å være glad og livredd. For han ga seg i 1992, men har hatt trommer stående, men det var først for seks års tid siden som det ble alvor. Da ble musikken plukket frem igjen.

– Vi har jo alle hatt familier og hatt jobber som har krevd sitt. Nå begynner ungene å vokse til. Vi møtes jevnlig for å øve, men vi har holdt en lav profil, og vi har ikke vært ute på veien og spilt. Det har vært mer en hyggelig innpakning med en dose terapi. Og vi har jo alle passert 50 år, så da var det muligens på tide å ta det frem igjen. Jeg føler at vi begynner å finne frem til gamle dager, sier han.

Trashmetalbandet ble startet i 1987, og ble utvidet til kvartett året etter. De holdt det gående frem til siste plateutgivelse i 1994 («Labyrinth»).

Metallkveld på St. Croix 

Fra 1989: Den ny-innstiftede Frederik-prisen deles ut for første gang på Hotel City i et samarbeid mellom A/S Restaurantdrift, Demokraten og Fredriksstad Blad: Skule Stene  og Ragnar Westin (til venstre) i metal-bandet 'Equinox mottok «FB-prisen» fra prisutdeler Anne-Lise Johnsen.

Fra 1989: Den ny-innstiftede Frederik-prisen deles ut for første gang på Hotel City i et samarbeid mellom A/S Restaurantdrift, Demokraten og Fredriksstad Blad: Skule Stene og Ragnar Westin (til venstre) i metal-bandet 'Equinox mottok «FB-prisen» fra prisutdeler Anne-Lise Johnsen. Foto:

Comebackkonsert

Bandet gjør en eksklusiv comebackkonsert i Halden. Det er de tre originalmedlemmene som skal komme: Grim Stene (gitar/sang), Skule Stene (bass) og Ragnar Westin (trommer). Bandet hadde også Tommy Skarning med seg på gitar fra 1988, og Jørn Wangsholm var trommeslageren som etter hvert overtok for Westin (1992).

Equinox satte thrashmetal på kartet i Norge på slutten av 80-tallet. Mange husker sikkert også albumet «AUF Wiedersehen».

Bookingsjef Jarle Kvåle opplyser i en pressemelding at de har jobbet for å få bandet til Tons of Rock siden 2014.

– Like lenge som Ozzy! Dette er Østfolds store musikalske skatt, og vi er uendelig stolte av å kunne presentere Equinox på vårt femårs jubileum, melder han.

Ozzy Osbourne vender tilbake 

Artikkeltags