– Jeg synes det er imponerende å få det til å høres ut som dette, når vi øvde med orkesteret for første gang på fredag, sier produksjonssjef og spesialrådgiver i Norges Forforbund, Rune Brunslid, under konserten «Musical in Concert» på Blå Grotte lørdag kveld.

Prosjektkoret med enkeltkorister fra hele Østfold har øvet siden januar, og den samme konserten ble spilt i Nord-Norge for noen måneder siden.

Helt fullt

440 mennesker var på Blå Grotte for å få med seg kjempesatsingen, og så fullt har det ikke vært siden Øystein Sunde spilte der.

Lyset senket seg, dirigent Jon Fylling satt i gang orkesteret (som for øvrig var under ledelse av Ole Hermann Huth), og ut på scenen kom 140 korister.

Solistene

Solistene Morten, Renate G. Larsen og Anniken Bakkem Lundberg fikk bryne seg på sanger fra musikalene Evita, My Fair Lady og Les Misérables, og fikk vill jubel fra publikum. Så må det også nevnes at Sofus Heidenberg og Ken Arvid Selnes sang opptil flere soloer.

Tidligere i uken var de på jakt etter en liten jente som kunne synge «Castle on a cloud», og ingen passet vel da bedre enn Karoline Syversen Torgauten (10).

Håper på enda flere

Brunslid var stråle fornøyd etter konserten, men har større mål til neste oppsetning.

– Jeg synes dette er en fin mulighet til å samle alle korister, eller bare de som liker å synge for den del, til en konsert, forteller han.

– Målet er å doble antall korister neste år, men da dukket det opp en del utfordringer. Blå Grotte er nemlig den største scenen vi har i Fredrikstad.

Kan kongresshallen være et alternativ?

– Vel, det ser jeg på som en utfordring, avslutter han.