Renate Gjerløw Larsen skal spille Eliza Doolittle

Eliza: Renate Gjerløw Larsen skal spille jenta som tar klassereisen.

Eliza: Renate Gjerløw Larsen skal spille jenta som tar klassereisen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

«My Fair Lady» settes opp på City Scene i mars 2019, med Renate Gjerløw Larsen i hovedrollen. Hun skal preke dialekt, og lover at det går bra, selv for en nybakt 40-åring med tydelige sarpespor.

DEL

– Det er med stor ærefrykt jeg går til denne rollen. Mange har gjort gode tolkninger i denne rollen tidligere, og jeg skal gjøre mitt beste, sier Renate i en travel førjulstid.

Tidligere i høst fylte Renate Gjerløw Larsen 40 år. Dette feirer hun med en ny hovedrolle på City Scene. 23. mars neste år ikler hun seg en av verdens mest ikoniske roller; blomsterpiken Eliza Doolittle som gjør sin klassereise fra rennesteinen og opp i de øvre sjikt i samfunnet. Musikalen som så sitt lys i 1956 har aldri tidligere blitt spilt i Fredrikstad.

– Mange i Fredrikstad har i 2017 og 2018 tatt turen til Folketeateret hvor Renate spilte over 100 forestillinger med «Les Misérables». Vi håper mange vil ta turen til City Scene og se henne i enda en klassiker, og nå helt i front, sier produksjonsleder Hans-P. Thøgersen.

Andre roller skal også på plass etter hvert, og trolig vil ensemblet telle rundt 25. Manuset bearbeides til bred Fredrikstad-dialekt i disse dager.

Stykket er basert på George Bernard Shaws skuespill «Pygmalion» fra 1913. «My Fair Lady» ble uroppført i New York i 1956, regissert av Moss Hart, med Julie Andrews som Eliza Doolittle og Rex Harrison som Henry Higgins.

Denne første oppsetningen vant seks TONY-priser, blant dem prisene for beste musikal, beste regi og beste mannlige musikalhovedrolle.

Artikkeltags