Django Reinhardt-kveld på Teglhuset med Touché Monet

 I Teglhuset arrangeres det for andre året på rad Django Reinhardt-kveld. Bandet «Touché Monet, som består av Johan Tobias Bergstrøm, Meade Richter, Bård Helgerud og Fredrik Solberg, skal stå på scenen.

I Teglhuset arrangeres det for andre året på rad Django Reinhardt-kveld. Bandet «Touché Monet, som består av Johan Tobias Bergstrøm, Meade Richter, Bård Helgerud og Fredrik Solberg, skal stå på scenen. Foto:

Av

Det er 66 år siden mestergitaristen Django Reinhardt døde, og musikken hans er like aktuell i dag. Gitarhelten blir feiret hvert år over hele verden med festivaler og konsertserier til ære for stringswingens far.

DEL

InnsendtI Teglhuset arrangeres det for andre året på rad Django Reinhardt-kveld, og konserten er lagt til torsdag 10 oktober. Bandet som arrangerer konserten er den godt etablerte gruppen som tidligere het Touché, men som i 2017 oppgraderte navnet sitt til Touché Monet.

De har et kjent navn i Fredrikstad og Sarpsborg etter flere konserter på Månefestivalen, Tamburen, Robert Normann-festivalen i Sarpsborg og utallige konserter for både Fredrikstad Jazz- og Bluesklubb og Sarpsborg Jazzklubb. Touché Monet endret navn for å gjøre kvartetten lettere tilgjengelig på elektroniske plattformer og for å markedsføre den musikalske utviklingen som har foregått i bandet de siste årene.

Touché Monet er en av de ledende gruppene for string swing og sigøyner-jazz i landet. De har spilt over 200 konserter på jazzklubber og kulturhus siden oppstarten i 2010, og blant dem er flere utgaver av Djangofestivalen i Oslo.
String swing er en genre innen jazz som har spunnet ut fra Django Reinhardts musikk fra 1930, -40 og 50-tallet. Den har beholdt noen av kjennetegnene – blant annet det drivende og pulserende kompet. Trommene har ofte denne oppgaven i annen jazz, men i string swing ligger ansvaret hos gitaristene.

Ved konserten i Fredrikstad har Touché Monet med sin nyeste utgivelse, «Mosaic». Det er flere egne komposisjoner på utgivelsen, med inspirasjon fra string swing, Django Reinhardt, bluegrass, latinamerikansk og spansk musikk.

Artikkeltags