Gå til sidens hovedinnhold

Fredrikstads Trad Session er nominert til årets arrangør

Artikkelen er over 2 år gammel

For annen gang er Trad Session, som holder til på St. Croix-huset, nominert til prisen for landets beste folkemusikkarrangør!

MIN KULTUR: Innsendt

Siste gang (i 2013) ble Fredrikstad lille, men svært livskraftige folkemusikkforum på St Croix-huset slått på målstreken av selveste Riksscenen, hovedstadens nyåpnede og svært påkostede storscene.

Nå er vi nominert igjen. Og vi konkurrerer mot Heme dine og TrondheimFOLK.

Deles ut 10. november

Alle de tre nominerte har også tidligere vært med i kampen om tittelen som «årets folkemusikkarrangør».

Prisen deles ut av Folkorg, Norges nasjonale organisasjon for folkedans og folkemusikk, og kåringen skjer 10. november på arrangementet Folkelarm – på Riksscenen!

Men først kommer Guro

Det gjenstår å se om Trad Session, nå i sitt ellevte årsom arrangør, går helt til topps i kåringen. Men i mellomtiden er det «business as usual» med et nytt arrangement førstkommende fredag med Guro Kvifte Nesheim Kvintett.

Guro Kvifte Nesheim ble nærmest marinert i folkemusikk fra en tidlig alder. Allerede som sjuåring begynte hun i lære hos storspelemannen Salve Austenå fra Tovdal og det er en tradisjon hun har hatt med seg i sitt møte med profilerte utøvere som Mats Edèn, Groupa og Unni Boksasp.

Med kvintetten sin bestående av svenske musikere (Thomas Eriksson – cittern, Anna Malmström – klarinett, Anna Gustavsson – nykkelharpa, Jens Linell – slagverk) bygger hun videre på denne arven, bl.a. ved å komponere egne slåtter i samme stil. Resultatet er fengende og spennende musikk – moderne og tradisjonell på samme tid og med vid appell.

Kommentarer til denne saken